Četvrtak, 22 travnja, 2021
19 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE: Računalna prijevara, s kartice joj skinuli više od 14.000...

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE: Računalna prijevara, s kartice joj skinuli više od 14.000 kuna

Nakon što je objavila oglas na jednoj internetskoj stranici, ženi (41) javila se nepoznata osoba i tražila podatke bankovne kartice za uplatu. Žena je kasnije primijetila da joj je s kartice skinut veći iznos.

Žena (41) prijavila je u srijedu računalnu prijevaru Policijskoj postaji Duga Resa. Naime, nakon što je objavila oglas na jednoj internetskoj stranici, kontaktirala ju je nepoznata osoba i od nje zatražila podatke bankovne kartice kako bi joj uplatila novac.

Nakon što je žena dala zatražene podatke, primijetila je da je s njenog računa u više navrata skinuto više od 14.000 kuna.

Policija provodi kriminalističko istraživanje i upozoravaju građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka piše 24 sata hr.

  • Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira, te da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije – savjetuju i dodaju kako se informacije o računalnim prevarama mogu naći na internetskim stranicama Ravnateljstva policije.

U zadnje vrijeme je sve više takvih i sličnih slučajeva, prevaranti su sve više domišljatiji i treba biti oprezan pogotovo davanje svojih osobnih podataka.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.