Prebrzo vozila pijana i bez vozačke pa uletjela u kuću koja se zamalo srušila na nju

0
470

Foto:DVD Vinica

Dvije djevojke su ozlijeđene u bizarnoj prometnoj nesreći u noći s nedjelje na ponedjeljak u Vinici.

Zbog prevelike brzine 23-godišnja vozačica izgubila je u zavoju kontrolu nad osobnim automobilom te je nakon što je završila na nogostupu s njega sletjela i probila živu ogradu te potom i zid obiteljske kuće nakon čega je prijetilo da se ostaci kuće uruše na automobil u kojem je ostala zarobljena dok je njezina 22-godišnja suvozačica uspjela izaći iz vozila.

Nesreća se dogodila u prvim satima ponedjeljka u Goričkoj u mjestu Vinica, a vozačica je bila pod utjecajem alkohola i vozila je iako joj je izrečena mjera zabrane upravljanja osobnim vozilima. U nesreći su ozlijeđene ona i suvozačica, kazali su za DNEVNIK.hr iz varaždinske policije.

Događaj su opisali i vatrogasci iz DVD-a Vinica, koji su u 1:39 u noći s nedjelje na ponedjeljak zaprimili dojavu iz operativnog centra da je došlo do prometne nesreće u Vinici, Gorička b.b. te su izašli na tehničku intervenciju s navalnim i kombi vozilom s ukupno devet vatrogasaca.

Nakon što su uvidjeli da prijeti urušavanje ostatka kuće na osobno vozilo, u kojem se nalazi zarobljena vozačica, vatrogasci su se podijeli na dvije ekipe.

”Prva je pružila pomoć suvozačici koja je izašla iz vozila dok je druga ekipa krenula u osiguravanje objekta od daljnjeg urušavanja i uz pomoć hidrauličkog alata i lisne pile vrši oslobađanje vozačice osobnog vozila koja je ostala zarobljena u vozilu. Na mjesto događaja naknadno su pristupila tri vatrogasca Javne vatrogasne postaje (JVP) Varaždin koji također uz pomoć svojeg hidrauličkog alata kreću u pomoć kod spašavanje unesrećene osobe”, opisali su varogasci koji su vozačicu oslobodili uz pomoć djelatnika hitne medicinske pomoći.