Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Preminula glumica Mira Furlan u 66. godini

Preminula glumica Mira Furlan u 66. godini

Jedno od omiljenih lica na malim ekranima i velikim platnima onog vremena posebno se istaknula ulogama u filmovima “Kiklop” (1982.) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984.) i “Za sreću je potrebno troje”.

U 66. godini preminula je glumica Mira Furlan, javlja Variety. Uzrok smrti još nije poznat, a neki srpski glumci počeli su se opraštati na društvenim mrežama.

Bila je isprva istaknuta glumica Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica.

Jedno od omiljenih lica na malim ekranima i velikim platnima onog vremena posebno se istaknula ulogama u filmovima “Kiklop” (1982.) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984.) i “Za sreću je potrebno troje” (1986.) Rajka Grlića te filmu “Lepota poroka” (1986.) Živka Nikolića.

U vrijeme snimanja “Kiklopa” imala je 27 godina, a nakon što je u ulozi Enke snimila nekoliko strastvenih scena s Franom Lasićem, zauvijek je otad u očima ljubitelja sedme umjetnosti ostala upamćena kao filmska zavodnica, što je samo potvrdila filmovima “Horvatov izbor” i “Otac na službenom putu”.

Furlan ne samo da na ovim prostorima nikad nije bila zaboravljena nego je svako njezino obraćanje popraćeno velikom pažnjom.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.