Preminuo je Žarko Potočnjak

0
501

Žarko je bio omiljeno lice na pozornici i na ekranu, a proslavio se u brojnim domaćim filmovima i serijama. Glumio je u ‘Glembajevima’, ‘Vukovar se vraća kući’, ‘Trešeti’, ‘Večernja zvona’ i mnogim drugim.

Hrvatski kazališni i televizijski glumac Žarko Potočnjak preminuo je jutros u 76. godini, potvrdili su za 24sata iz Glumačke družine Histrion.

Žarko je bio omiljeno lice na pozornici i na ekranu, a proslavio se u brojnim domaćim filmovima i serijama. Glumio je u ‘Dugoj mračnoj noći’, ‘Glembajevima’, ‘Vukovar se vraća kući’, ‘Trešeti’ i mnogim drugim.

Na svoj 75. rođendan, 3. veljače 2021. donio je neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom. Nije više htio snimati niti igrati u predstavama.

Naljutile se ga mlađe generacije glumaca, i to toliko da će se ostaviti profesije u kojoj je cijeli život, koju obožava.

Ova sadašnja stasala generacija ne može pronaći formu kojom bi se probila do publike, ne zna se probijati kroz katastrofične situacije, vršiti svoje umjetničko poslanje – objavljivati svijetu svoje viđenje teškoća kroz koje prolazi – ispričao nam je u siječnju ove godine.