Ponedjeljak, 1 ožujka, 2021
8 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti PRIČAJTE SA DJETETOM: 8 je znakova signal tinejdžerske depresije povezane s koronom

PRIČAJTE SA DJETETOM: 8 je znakova signal tinejdžerske depresije povezane s koronom

Depresija u tinejđerskim danima i opadanje mentalnog zdravlja u porastu su. Nošenje s koronavirusom jako je teško za sve ljude širom svijeta, a posebno za mlade i tinejđere.

Pad mentalnog zdravlja među mlađom dobnom skupinom doveo je do značajnog povećanja anksioznosti i depresije. Tinejdžeri i mladi odrasli posebno su izloženi riziku od depresije tijekom koronavirusa. Budući da su škole zatvorene, a tinejdžeri izolirani od svojih vršnjaka, a socijalne interakcije važan su razvojni dio ove dobne skupine, njihovo mentalno zdravlje pati.

Mlađi se osjećaju sve više zabrinuto zbog svoje budućnosti, što dovodi do povećanih osjećaja beznađa. Tinejdžeri i mladi odrasli pokazuju značajan porast depresije i anksioznosti.

Virtualni sastanci ne nude istu vezu kao sastanci uživo. Osjećaju kao da propuštaju važne prekretnice i doživljavaju nedostatak sigurnosti u svojoj budućnosti i poslovima.

Evo 8 znakova tinejdžerske depresije na koje morate paziti:

1. Promjene raspoloženja

Više su iritirani, bijesni i osjećaju se beznadno. Smanjuje se njihova komunikacija ili daju kratke odgovore.

2. Manje interesa za obrazovanje

24sata

Smatraju da je škola gubljenje vremena i da nije bitna. Povećava se broj zadataka, a oni odbijaju pohađati virtualnu nastavu.

3. Problemi sa spavanjem

Oni teško zaspe ili se često probude usred noći. Možda i previše spavaju.

4. Tjeskobne misli

Dreamstime

Imaju ponavljajuće tjeskobne misli o stvarnim ili zamišljenim situacijama. Oni također nisu u stanju pomaknuti fokus ili vidjeti bilo kakve alternativne ishode.

5. Osjećaj beznađa

Imaju misli ili često razgovaraju o smrti ili samoubojstvu.

6. Promjene u izgledu

Više se ne zamaraju osobnom higijenom, poput tuširanja, osnovnog dotjerivanja ili čak presvlačenja.

7. Nedostatak interesa za društvene veze

24sata

Ako je vaše dijete inače normalno i često komunicira s prijateljima, razlog za zabrinutost mogao bi biti kada izgubi interes za slanje poruka ili za pričanje s njima.

8. Promjena u načinu prehrane

Jedu neredovito. Primjetno je povećanje ili smanjenje konzumacije hrane, a oni prolaze kroz značajan gubitak kilograma ili debljanje.

Što napraviti? Češće se bavite svojim tinejdžerom

Razgovor o tome kako koronavirus utječe na njih i raspravljanje o njihovoj zabrinutosti trenutno je vrlo važno. Stoga, uključite svog tinejdžera ili u obiteljske aktivnosti i potaknite ih da razgovaraju o osjećajima skoro pa svakodnevno.

Često i redovito povezivanje sa svojim tinejdžerima i mladima tijekom ovih izazovnih vremena važan je način da podržite svoje dijete, piše Your Tango prenosi 24 sata hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.