Utorak, 19 listopada, 2021
10.4 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPrijevare, računalne prijevare i provale u VSŽ

Prijevare, računalne prijevare i provale u VSŽ

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara.

Naime, osumnjičeni je u srpnju 2020. godine, predstavljajući se kao direktor trgovačkog društva, iako je znao da je društvo u stečaju, sa 65-godišnjakom iz Ostrova sklopio ugovor o izradi, isporuci i ugradnji stolarije u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Oštećeni mu je temeljem ugovora dao predujam od polovine ugovorom dogovorenog iznosa, no 43-godišnjak mu nikada nije isporučio robu niti vratio predujam.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti posebno izvješće.

Kaznenu prijavu za kazneno djelo Računalna prijevara podnijela je 7. svibnja 78-godišnjakinja iz Mirkovaca jer je nepoznata osoba u rujnu 2020. godine, bez njenog odobrenja, s njenog bankovnog računa isplatila više tisuća kuna.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protupravna naplata.

Naime, 62-godišnjak je 6. i 7. svibnja, u namjeri da naplati novčanu tražbinu u iznosu od više tisuća kuna, 29-godišnjaku u više navrata putem mobitela uputio ozbiljne prijetnje da će ga ubiti ako mu ne vrati novac, a koje su 29-godišnjaku izazvale ozbiljnu bojazan za vlastiti život.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uhićen, te 8. svibnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, 62-godišnjaku su određene mjere opreza obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku postaju, te zabrana približavanja i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

U vremenu od 7. do 8. svibnja provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću u Dugoj ulici u Vinkovcima, koju povremeno koristi 27-godišnjak, iz koje su otuđeni igraća konzola, nekoliko igrica i mobitel, čime je 27-godišnjaku pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.