Utorak, 7 prosinca, 2021
1.9 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaPrilikom obrade vrta iza obiteljske kuće u Bršadinu pronašao automatsku pušku, pet...

Prilikom obrade vrta iza obiteljske kuće u Bršadinu pronašao automatsku pušku, pet pripadajućih spremnika i 150 komada streljiva.

Foto: ilustracija

U okviru akcije “Manje oružja, manje tragedija” građani koji dragovoljno predaju ilegalno oružje, eksplozivna sredstva i streljivo neće snositi sankcije.

U proteklom tjednu, od 7. do 13. lipnja, vukovarsko-srijemska policija evidentirala je dvije dragovoljne predaje i tri pronalaska oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva.

U ponedjeljak, 7. lipnja, građanin je prilikom obrade vrta iza obiteljske kuće u Bršadinu pronašao automatsku pušku, pet pripadajućih spremnika i 150 komada streljiva.

Prilikom izvođenja građevinskih radova na farmi Jakubovac u Vukovaru, djelatnici su 8. lipnja pronašli četiri minobacačke mine bez upaljača, porijeklom iz Drugog svjetskog rata.

Dvije minobacačke mine pronašao je i građanin iz Bapske 10. lipnja, prilikom obrade poljoprivredne površine na predjelu Beles kod Bapske.

Građanin s vinkovačkog područja, koji je želio ostati anoniman, je 11. lipnja policiji dragovoljno predao tri ručne bombe i 50 komada streljiva, dok je građanin s iločkog područja 12. lipnja predao jednu ručnu bombu, 0,1 kg vojnog eksploziva i 90 komada streljiva.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite je izuzeo pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja izvojestili su iz PU Vukovarsko-srijemske.

Akcija Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.