Subota, 13 kolovoza, 2022
19 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaRegijaPROGNOZA VREMENA: Sunce će danas biti vidljivo samo sa planina i iz...

PROGNOZA VREMENA: Sunce će danas biti vidljivo samo sa planina i iz Hercegovine, evo šta nas čeka za vikend

U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera

U većem dijelu Bosne jutros prevladava magla i niska naoblaka. Sunčanije je u Hercegovini i na planinama.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950Pa, za 6hPa je veći od normalnog i raste.

Danas po kotlinama u Bosni dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 15 do 19 stupnjeva.

U Sarajevu prije podne magla. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stupnjeva, prenosi  Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

subotu će u većem dijelu Bosne će prevladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

nedjelju će u većem dijelu Bosne će prevladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. Sunčanije u Hercegovini i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

ponedjeljak se prognozira jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

Izvor: Fokus ba

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije