Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaProlaznik u šumi pronašao mine

Prolaznik u šumi pronašao mine

Foto: MUP

JUČER je građanin u mjestu Zavođe u Gradu Gospiću na otvorenom prostoru pronašao četiri tromblonske trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu, jednu minobacačku minu i dvije kumulativne mine za ručni bacač, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja, objavila je policija.

“Pridružite nam se u akciji ‘Manje oružja – manje tragedija’, kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji takvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni ni kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno te da svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost.”

Foto: MUP


 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.