Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti Prosvjednici usred Zagreba:'Cijepi si mamu, mene nećeš'

Prosvjednici usred Zagreba:’Cijepi si mamu, mene nećeš’

Foto:screenshot 24 sata

Protivnici cijepljenja su se okupili na Trgu bana Josipa Jelačića baš na dan od kada počinje kažnjavanje za nenošenje maske. Ima oko pedesetak prosvjednika s transparentima.

Naša Vlada objavila je da cjepivo za koronu neće biti obavezno i da će biti besplatno, ali neki su se pobunili i protiv toga. Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se pedesetak prosvjednika cijepljenja koji prosvjeduju protiv cjepiva za koronu.

  • Cijepi si mamu, mene nećeš. Pravo izbora – piše na velikom transparentu koji su prosvjednici razvukli na Trgu.

Danas smo od korone imali preko 4000 oboljelih i 70 mrtvih.

Prosvjednike najviše brine što ima u cjepivu protiv korone i kako će se cijepljenje provoditi. Nisu ih umirile ni najave državnog vrha da će se svi oni javno cijepiti.

  • Otkad se to naša država i Vlada brinu za obične građane? Sve ove godine niste učinili ništa da riješite probleme siromaštva, korupcije, kriminala, nepotizma, nezaposlenosti i iseljavanja. I sami ste imali prste u svemu tome, a sada se brinete za naše zdravlje i život. Toliko se brinete za nas da nam svaki dan putem medija servirate novu dozu straha, očaja i pesimizma, a to je ‘idealno’ za dušeno i fizičko zdravlje. Manipulirate s nama. Zavadili ste nas i dok se mi svađamo, tko zna što nam spremate. Sada nas je i Stožer pozvao da cinkamo naše susjede, sve kao za naše dobro. Kao u totalitarnim režimima. Još nas optužuju za fašizam zbog narodne nebrige i neodgovornosti, a većina odluka Stožera su kontradiktorne i nisu ništa drugo nego čisti fašizam i manipulacija građana. Oduzimaju nam slobodu i temeljna ljudska prava. HDZ putem Stožera uvodi diktaturu koja je loša za naše psihičko i fizičko zdravlje. Moramo im poslati jasnu poruku da to tako ne ide – rekli su, između ostalog, na prosvjedu.

Dok su prosvjednici držali govor, mnogi prolaznici su im dobacivali da odu vidjeti kakvo je stanje u bolnicama ili kako je ljudima koji zbog korone nisu vidjeli mjesecima svoju obitelj.

U isto vrijeme je na Trgu nastao i prosvjed onih koji su prosvjedovali protiv protivnika cijepljenja piše 24 sata hr.

Foto: radiokriževci

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.