Recept časne sestre Ljubice za liječenje depresije, melankolije i glavobolje

0
175

U ponedjeljak 20. prosinca uz Večernji list darujemo drugi nastavak Ljekaruše časne sestre Ljubice Kovač.

Većina tvrdi kako je siječanj mjesec kada se većina osjeća potištenima. Dugo traje, suočavamo se s nagomilanim računima, hladno je i tmurno. Blještavilo prosinca polako se gasi te se moramo vratiti u rutinu i suočiti s realnošću.

U tim trenutcima, mnogi se suočavaju s lošijim raspoloženjem, melankolijom i glavoboljama. U Ljekaruši časne sestre Ljubice, među mnogima, pronašao se i recept koji liječi blage simptome ovakvog stanja.

Čaj protiv depresije, melankolije i glavobolje

SASTOJCI:

– 20 g visokog jaglaca (Primula elatior)

– 20 g niskog jaglaca (Primula vulgaris)

PRIPREMA:

Na pola litre vode stavi se jedna jušna žlica sušenih cvjetova obje vrste jaglaca. Kuhati tri minute, poklopljeno hladiti pola sata i procijediti. Zasladiti medom po potrebi. Piti topao čaj šalicu iza doručka, ručka i večere.

Ova biljka može se koristiti kao oblog. Biljku umotati u gazu i zavezati, zatim je staviti na paru da omekša i dok je topla staviti je na mali mozak pet dana i na veliki mozak (čelo) pet dana te držati preko pet noći.

Pet dana pauzirati, zatim s istim oblogom ponoviti postupak.

Ovaj čaj može se koristiti i kod moždanog udara. (Recept sv. Hildegarde iz Bingena)

U prilogu donosimo 30 recepata za pripremu čajeva i čajnih mješavina za liječenje raznih tegoba. Matičnjak pomaže kod anksioznosti, trputac je “borac” protiv bakterija, a metvica ublažava bolove u trbuhu.

Drugi nastavak Ljekaruše časne sestre Ljubice Kovač pronađite na kioscima 20. prosinca na dar uz Večernji!