Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Rekorder pijan na biciklu, u krvi je imao nestvarnih 4,90 promila alkohola!

Rekorder pijan na biciklu, u krvi je imao nestvarnih 4,90 promila alkohola!

Foto:ilustracija

Prošli vikend bio je itekako radni za prometne policajce u Slavoniji i Baranji, a opet je obilježen po zaustavljanju pijanih vozača, ali i recidivista. Apsolutni rekorder je 33-godišnjak kojeg su policajci, za dana, u Pitomači zaustavili za upravljačem bicikla. U krvi je, pokazao je alkotest, imao nevjerojatnih 4,90 promila alkohola!?

Policajci su patrolirajući Pitomačom na cesti primijetili biciklista koji je po načinu krivudave vožnje i opasnosti da svakoga trenutka padne na cestu odavao da je pijan. Nakon zaustavljanja je alkotestiran i utvrđeno je da ima gotovo pet promila alkohola u krvi. Utvrđeno je kako je 33-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja ove vrste, a zbog opasnosti koju je predstavljao u prometu, ponajprije za sebe, isključen je iz prometa i odveden na triježnjenje. S obzirom na učestalost njegovih ekstremnih pijanstava, predlaže se da se u njegov slučaj uključi i psihijatrijska struka jer bi već sutra mogao prouzročiti prometnu nesreću u kojoj bi, ni kriv ni dužan, mogao nastradati drugi sudionik u prometu.

Posla su imali i prometni policajci u Osječko-baranjskoj županiji, a dvoje zaustavljenih recidivista završilo je u zatvoru. Jedan od njih je 44-godišnjak iz Zagreba koji je zaustavljen za upravljačem automobila u prvim minutama nedjelje u Osijeku. Vozio je pod zabranom, a u posljednje tri godine tri puta pravomoćno je presuđen zbog zabrane i privremeno mu je oduzeto vozilo. Uhićen je i priveden na Općinski sud koji mu je odredio zadržavanje od 15 dana. Prijeti mu sada 20.000 kuna kazne ili zatvor do 60 dana i opet zabrana upravljanja vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

U Markovcu Našičkom u petak u 23.35 zaustavljen je automobil kojim je upravljao 47-godišnjak iz Vukojevaca. Vozio je iako ima zabranu, a i vozačka dozvola već mu je ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Uz navedeno, za upravljačem je bio s 1,92 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te priveden na Općinski sud koji mu je odredio zadržavanje od 14 dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 60.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana upravljanja vozilima B-kategorije do godine dana i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U Osječko-baranjskoj županiji najpijaniji je bio 55-godišnji vozač automobila iz Đakova. On je u krvi imao 1,99 promila alkohola zbog čega je morao na triježnjenje piše glas slavonije hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.