Subota, 22 siječnja, 2022
0 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaRezultati pojačane policijske akcije tijekom vikenda

Rezultati pojačane policijske akcije tijekom vikenda

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda policijski službenici pronašli su pet vozača s prisutnošću alkohola u tijelu, a najviša zabilježena koncentracija je 2,66 g / kg

Tijekom vikenda, od 28. do 30. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te tri prometne nesreće u kojima samo materijalna šteta.

U prometnoj nesreći 30. svibnja oko 3 sata ujutro u Vukovaru, 20-godišnja vozačica osobnog automobila izgubila je kontrolu nad automobilom izbjegavajući udarce životinje na kolnik i udarcem u stup javne rasvjete, pri čemu je lakše ozlijeđena.

U Privlaci, Andrijaševcima i Komletincima dogodile su se prometne nesreće s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda policajci su zatekli pet vozača koji su upravljali vozilima s prisutnošću alkohola u tijelima. Najveća koncentracija, 2,66 g / kg, zabilježena je kod 37-godišnjeg vozača u Vukovaru, koji je jedan od dvojice vozača kojima je određena mjera smještaja u posebnim prostorijama do prestanka uzimanja opojnog sredstva. Za navedenu koncentraciju alkohola Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznu zatvora do 60 dana i šest negativnih prekršajnih bodova ako je pravomoćnom presudom o prekršaju proglašen krivim za prekršaj prekršaj.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su tijekom vikenda 37 prekršaja prekoračenja brzine.

Policija će i dalje nadzirati sudionike u prometu, prvenstveno zbog vožnje pod utjecajem alkohola, prebrze vožnje, nevezivanja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prijevoza djece na dječjim sjedalima i nepravilne upotrebe mobitela izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.