Nedjelja, 22 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSvijetRuski avioni s ukrajinskog teritorija gađali naselje u Bjelorusiji!

Ruski avioni s ukrajinskog teritorija gađali naselje u Bjelorusiji!

Fito: pixabay ilustracija

Ukrajinski veleposlanik u RH tvrdi: Ruski avioni s ukrajinskog teritorija gađali naselje u Bjelorusiji!

Ušli su na teritorij Ukrajine, okrenuli su se i potom nanijeli udar po naselju Kopani u Bjelorusiji, navodi Kirilič.

Od početka ruske invazije na Ukrajine pred više od 2 tjedna, Rusija je koristila teritorij Bjelorusije za pripremu svojih vojnih operacija. Bjeloruska vojska nije službeno uključena u invaziju, ali ruske jedinice i dalje redovito koriste upade iz pravca Bjelorusije prema Ukrajini.

Danas se, pak, ukrajinski dužnosnici javljaju da se ruske zračne snage iz pravca Bjelorusije krenule u Ukrajinu, ali potom su s ukrajinskog teritorija gađali mjesto u Bjelorusiji! Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič tvrdi da su ruski zrakoplovi danas poletjeli iz Bjelorusije i tako provocirali Ukrajinu.

‘Danas u 14.30 sati Državna granična služba izvijestila je da su ruski zrakoplovi poletjeli sa aerodroma DUBROVYTSYA (Bjelorusija), ušli na teritorij Ukrajine, okrenuli su se i potom nanijeli udar po naselju KOPANI (Bjelorusija). Ovo je PROVOKACIJA!”, napisao je  na Twitteru.

https://mobile.twitter.com/home

Kirilič sugerira da Rusi tako žele lažno prikazati da Ukrajinci napadaju Bjelorusiju ne bi li naveli tu zemlju da se uključi u rat u Ukrajini.

Izvor: vecernji hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije