Utorak, 7 prosinca, 2021
1.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaS 2,43 g/kg alkohola u organizmu uz neprilagođenu brzinu prošao kroz...

S 2,43 g/kg alkohola u organizmu uz neprilagođenu brzinu prošao kroz raskrižje i udario u obližnje drvo

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda prometna policija zabilježila je 14 prometnih nesreća, 15 alkoholiziranih vozača i 76 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila utvrđenih stacionarnim kamerama.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. lipnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U subotu, 19. lipnja oko 22 sata u Vukovaru, na raskrižju ulica Duga i Vijeća Europe, 39-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, s prisutnošću alkohola u organizmu od 2,43 g/kg, je uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste nekontrolirano prošao kroz spomenuto raskrižje i udario u obližnje drvo, koje je od siline udara iščupano iz zemlje. Vozač je lakše ozlijeđen i zadržan na liječenju u NMB Vukovar.

Jučer, 20. lipnja oko 15,50 sati u ulici Priljevo u Vukovaru, 27-godišnji vozač električnog tricikla je pri nepropisnom prestrojavanju udario u osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak krećući se prometnom trakom ulice Priljevo zadržavajući smjer kretanja. Vozač tricikla je lakše ozlijeđen.

Istog dana u 16,45 sati, u ulici Matije Gupca u Posavskim Podgajcima, 50-godišnjak se nije kretao osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka sredinom obilježene prometne trake, nego je kotačima prešao na zemljanu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Vozač je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u OŽB Vinkovci.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (3), Vukovaru (2), Županji (2), Lovasu, Babinoj Gredi, kod Starih Jankovaca i na GP Tovarnik.

Tijekom vikenda policijski službenici su prilikom nadzora prometa na cestama zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,83 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Nijemcima. Njemu i još četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 76 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su tijekom noći 20./21. lipnja na autocesti Zagreb-Lipovac zatekli četiri vozača u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja vozila.

U 20,22 sati 36-godišnji državljanin Srbije upravljao je osobnim automobilom srbijanskih registracijskih oznaka brzinom od 220 km/h.
U 21,54 sati 22-godišnja državljanka Austrije upravljala je osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka brzinom od 207 km/h.
Najviša brzina kretanja od 243 km/h izmjerena je u 23,36 sati kojom je 53-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom čeških registracijskih oznaka.
U 4,53 sati zatečen je 23-godišnji državljanin Srbije pri upravljanju osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka brzinom od 228 km/h.

Sva četiri vozača sankcionirana su prekršajnim nalozima kojima je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna i naplaćeno dvije trećine kazne te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.