Utorak, 15 lipnja, 2021
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaZanimljivostiSedam jutarnjih navika koje će vam promijeniti život

Sedam jutarnjih navika koje će vam promijeniti život

Prvih 10 minuta nakon buđenja su najbitniji za vaše zdravlje i stoga je potrebno da vam sljedeće stvari pređu u naviku kako bi vaše tijelo i um bili zadovoljeni od samog početka dana.

Izbjegavajte jutarnje drijemanje

Odlučite kada ćete ustati. Kada vas alarm vašeg mobilnog telefona probudi, zaboravite na “Snooze” opciju. Ona ne bi trebala ni da postoji.

Dobro se istegnite

Jutarnje istezanje, neposredno nakon ustajanja, vrši nekoliko dobrih utjecaja na vaše zdravlje. Neki od njih su: pokretanje mišića i zglobova, oslobađanje od stresa i poboljšavanje cirkulacije.

Popijte čašu vode

Oko 60% vašeg tijela sačinjava voda i nakon 7-8 sati spavanja, vaše isušeno tijelo ima potrebu da bude zaliveno. Zalijte ga!

Obavezno doručkujte

Doručak je obrok koji najviše utiče na ubrzavanje metabolizma i pospješuje sagorijevanje kalorija tokom dana. Redovan i kvalitetan doručak donjet će vam mnogo više koristi nego ono zbog čega ste ga preskočili. Zato, nemojte preskakati najvažniji obrok!

Slušajte glazbu

Možda volite da započnete dan uz glazbu. Neki vole da ujutru slušaju malo življu glazbu da bi se razmrdali, dok drugi više vole da slušaju glazbu koja će ih opustiti. Kakav god vaš glazbeni ukus bio, neka vam glazba pomogne da se od ranog jutra osjećate dobro i da se sa “napunjenim baterijama” suočite sa izazovima koje nosi novi dan.

“Zaboravite” na svoj mobilni telefon

Isključite zvučne notifikacije na vašem telefonu. Ako brinete zbog mogućnosti da propustite neki hitan poziv, podesite telefon na mod “bez uznemiravanja” da bi vas mogli kontaktirati samo oni ljudi kojima ste zaista potrebni.

Čitajte ujutru

Kada odlučite da čitate neku pozitivnu i ohrabrujuću knjigu ujutru, dok vam je mozak svjež i odmoran, osjetit ćete pozitvnu promjenu. Dok čitate, isključite glazbu i mobilne telefone kako bi vaš um bio neometan i ispunjen ohrabrujućim mislima.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.