Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Šetnja zimi smrt je za depresiju i višak kilograma

Šetnja zimi smrt je za depresiju i višak kilograma

Svjež zrak i kretanje, a možda i malo sunca, dobri su za zdravlje i raspoloženje.

Ispod su prednosti šetnje zimi.

1. Silazak s kauča

Hodanje je jeftino i jednostavno. Neka vam ove dvije stvari budu prvi poticaj da ih popodne zamijenite ležanjem na kauču. Još bolji poticaj da se bacite na hodanje je činjenica da su znanstvenici vidjeli i brojne prednosti koje imaju samo 150 minuta tjelesne aktivnosti tjedno, što može biti umjereno ili jače, ovisno o vašim mogućnostima. nosi čitav niz negativnih posljedica.

2. Sagorijevanje kalorija

Hodanje na nižim temperaturama pomoći će vam da sagorite više kalorija jer vaše tijelo više radi da bi bilo toplo.Jedno je istraživanje pokazalo da vrijeme prevedeno na niskim temperaturama može povećati sagorijevanje kalorija i do 30 posto.

3. Stvaranje zdrave navike

Iako možete vrlo brzo odustati od vježbanja u teretani, hodanje je aktivnost koja olakšava stvaranje zdravih navika – jer tijekom šetnje istodobno uživate u prekrasnoj prirodi i svježem zraku. I dok uživate u pogledu, broj poduzetih koraka i sagorijevane kalorije samo rastu.

4. Duži život

Ako svaki dan odvojite 20 minuta za brzu šetnju, znatno smanjujete šanse za preranu smrt. Pokazalo je to istraživanje provedeno na Sveučilištu Cambridge, koje je obuhvatilo 334 tisuće odraslih Europljana. Umjeren porast tjelesne aktivnosti dovoljan je da poboljšate svoje zdravlje i produžite život.

5. Pomaže u borbi protiv depresije

Nakon blagdanskog odsjaja, mnogi ljudi doživljavaju zimsku depresiju, a jedan od načina da se nose s njom je hodanje. Naime, u slučaju depresije preporuča se što više vremena provoditi na otvorenom. Ako ste među onima koji su nakon blagdana potpuno potonuli, neka šetnje postanu dio vašeg života, po mogućnosti na prekrasnim mjestima, u prirodi, što će vam biti dodatan plus.

Izvor: aura

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.