Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaRegijaSlovenci opet mijenjaju pravila na granicama, uvode ograničenja i za ljude koji...

Slovenci opet mijenjaju pravila na granicama, uvode ograničenja i za ljude koji su samo u tranzitu

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posjetitelje javnih i kulturnih priredaba u zatvorenome.

Slovenska vlada objavila je da će od 23. kolovoza i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju trebati pokazati dokaz da su cijepljeni protiv covida-19, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uvjet).

“Od 23. kolovoza tranzit kroz Sloveniju više neće biti moguć bez ispunjavanja PCT uvjeta”, objavila je vlada u priopćenju nakon sinoćnje dopisne sjednice.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj Covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Izuzeće od PCT uvjeta za ulazak u Sloveniju i dalje vrijedi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prijevozu.

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posjetitelje javnih i kulturnih priredaba u zatvorenome, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba piše jutarnji hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.