Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Regija Spriječena tragedija kod Šida! Više od 20 migranata se umalo UGUŠILO U...

Spriječena tragedija kod Šida! Više od 20 migranata se umalo UGUŠILO U vlaku, među njima bila i BEBA

FOTO: UPRAVA CARINA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Na željezničkoj stanici nedaleko od Šida, granična policija Srbije jučer oko podneva spriječila je tragediju nezamislivih razmjera. Dvadesetak migranata, među kojima je najmlađa beba uzrasta svega 7,5 mjeseci, umalo se ugušilo u vagonu teretnog vlaka, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo, u vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetero djece, od kojih je najstariji dječak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše.

Migranti su iskoristili priliku dok je vlak stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez zraka.

Jedan poziv je, međutim, spasio živote slijepih putnika. Naime, sreća u nesreći je bila da je jedan od migranata u vagonu teretnog vlaka mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom trenu nalazio u prihvatnom centru u Šidu i opisao pakao kroz koji prolaze. On je potom alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su zatim pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mjesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svijesti, dok je djevojčica uzrasta 7,5 mjeseci bila kritično zbog nedostatka zraka.

  • Pravovremenom intervencijom hitne pomoći. kao i službenika policije sve osobe su na sigurnom i van životne opasnosti – kažu iz Komesarijata.

Još jedna sretna okolnost je i to što vlak nije krenuo sa stanice.

Svakodnevno se HR policija bori sa krizom migranata na međunarodnom željezničkom kolodvoru Tovarnik, gdje se pregledavaju vagoni, na teretnom vlaku je dosta mjesta gdje se dosjetljivi migranti skrivaju.

Neki pokušavaju godinama prijeći u HR pa dalje u zapadne zemlje, vraćeni su na desetke puta nazad za Srbiju, spavaju i borave pod šatorima uz željezničku prugu za Šid i nadaju se da će doći taj dan da napokon uspiju zavarati Hrvatsku policiju i  prijeći u HR i dalje za EU.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.