Petak, 21 siječnja, 2022
-1.3 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaZanimljivostiŠto više vremena provodite u prirodi, mentalno zdravlje biti će bolje

Što više vremena provodite u prirodi, mentalno zdravlje biti će bolje

Pomaže u borbi protiv stresa i anksioznosti, umiruje i odvlači misli od svakodnevnih briga i obaveza.

Svakodnevna šetnja je nešto što bismo svi trebali prakticirati, neovisno o karanteni ili mjerama kojima je određeno da nam zapravo niti jedna druga aktivnost ne preostaje. Poanta nije samo u tome da ste aktivni, šetnja ima jako puno pozitivnih strana, a najvažniji od toga je pozitivni utjecaj na mentalno zdravlje. Provođenje vremena u prirodi čini nas, jednostavno i kratko rečeno, sretnijima, pokazuje istraživanje.

Provedeno je od strane Mental Health Foundation, a stručni tim je otkrio da dvije trećine ljudi kaže kako ih priroda jednostavno umiruje.

Gotovo pola je reklo da im je svakodnevna šetnja pomogla u borbi protiv stresa, a svaka četvrta od deset osoba kaže kako im priroda otklanja anksioznost.

Iako se mnogima najviše sviđa otići u šumu ili na planinu, stručnjaci kažu da možete odabrati park, šetnicu, plažu ako vam nešto od ovoga nije u blizini. Bitno je, napominju, slušati zvukove oko sebe i uživati u njima. Kako kažu, možete sjesti negdje, zažmiriti i slušati zvuk vode, ptica… Odmaknite se i isključite na kratko od užurbanog grada i okoline, prenosi The Sun.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.