Utorak, 15 lipnja, 2021
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaVijestiSTOP ZA VELIKA VJENČANJA:Vukovarski stožer zbog rasta broja oboljelih traži da svadbe...

STOP ZA VELIKA VJENČANJA:Vukovarski stožer zbog rasta broja oboljelih traži da svadbe budu u krugu najuže obitelji

Vukovarski stožer danas je izvijestio o 47 oboljelih, a najveći su dio ih je sa svadbe u Ivankovu. Zbog toga od nacionalnog stožera traže da u sljedećih 30 dana sve svadbe budu samo u krugu najuže obitelji.

Vukovarsko-srijemski Stožer civilne zaštite poslao je nacionalnom Stožeru zahtjev da se sve svadbe na području te županije u idućih 30 dana održavaju isključivo u krugu najuže obitelji, rečeno je na nedjeljnoj konferenciji za novinare županijskog Stožera.

Povod za takvu reakciju vukovarsko-srijemskog Stožera civilne zaštite je 47 novooboljelih osoba u županiji u posljednja 24 sata, a među kojima su najveći broj oboljeli i njihovi kontakti s jedne svadbe održane prošli tjedan u Ivankovu nedaleko od  Vinkovaca piše 24sata.hr.

Vukovarski stožer danas je izvijestio o 47 oboljelih, a najveći su dio ih je sa svadbe u Ivankovu. Zbog toga od nacionalnog stožera traže da u sljedećih 30 dana sve svadbe budu samo u krugu najuže obitelji

Povod za takvu reakciju vukovarsko-srijemskog Stožera civilne zaštite je 47 novooboljelih osoba u županiji u posljednja 24 sata, a među kojima su najveći broj oboljeli i njihovi kontakti s jedne svadbe održane prošli tjedan u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca.

Kazao je kako je Stožer odradio dobro zadaću kada je riječ o mjerama vezanim za zaustavljanje ulaska virusa u domove za starije i druge ustanove socijalne skrbi. Naveo i kako je policija obišla sve sale za svatove u županiji i uzela kontakte od vlasnika te Stožer raspolaže s podacima o broju svadbi kojih je svakoga vikenda, kako je rekao, velik broj.

– Nama opasnost i dalje prijeti i ne smijemo se opustiti”, upozorio je Zdravko Kelić apelirajući na sve osobe koje su s pozitivnim osobama bile u kontaktu da surađuju i daju svoj doprinos kako bi se epidemija koronavirusa suzbila. U dogovoru s lokalnim stožerima odgođeni su i svi javni događaji i skupovi na lokalnoj razini kako bi se i tako smanjio rizik na najmanju moguću mjeru – rekao je Kelić.

Predsjednik županijskog Stožera, župan Božo Galić, pročitao je zahtjev kojim je Stožer zatražio od Stožera civilne zaštite RH da donese odluku da se svadbe na području Vukovarsko-srijemske županije održavaju u sljedećih 30 dana samo u krugu obitelji te zahvalio građanima koji poštivaju epidemiološke mjere. Sve građane Vukovarsko-srijemske županije pozvao je da se pridržavaju propisanih mjera.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 47 novih pozitivnih osoba na koronavirus, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, navodeći kako je 19 novooboljelih iz Ivankova, 9 iz Vinkovaca, 4 iz Borova, 5 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tovarnika te po jedan novooboljeli iz Jarmine, Vrbanje, Ilače, Županje, Otoka, Cerne, Tompojevaca, i Tordinaca.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.