Srijeda, 21 travnja, 2021
17 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Super ponuda s Lastova: 'Dođite živjeti kod nas, kvadrat zemlje je 10...

Super ponuda s Lastova: ‘Dođite živjeti kod nas, kvadrat zemlje je 10 lipa!’

Uz uvjet trajnog boravka na otoku, Crkva na Lastovu nudi izvanrednu priliku najma poljoprivrednog zemljišta s cijenom od samo 10 lipa po kvadratu, a već su dobili nekoliko upita od zainteresiranih obitelji.

Prekrasan otok Lastovo na južnom dijelu Jadrana udaljen 14 kilometara od Korčule i veličine 40,82 km² , broji oko 800 stalnih stanovnika i sada poziva sve ‘Dođite živjeti kod nas, kvadrat zemlje je 10 lipa!’.

Ta jedinstvena ponuda otoka koji se ponosi sa činjenicom da nemaju zabilježenih slučajeva korone i u nedavno vrijeme bilježe pravi baby boom doista je zanimljiva, a za Slobodnu Dalmaciju otkrili su da već imaju zainteresiranih obitelji koje bi voljeli iskusiti otočki život.

– Ma ne samo što su još uvijek korona free, što ove godine imaju baby boom i iza sebe odličnu turističku sezonu, Lastovo u posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko obitelji s djecom koje bi se rado na tom škoju naselile. Ma ne samo obitelji, ima i nekoliko poduzetnika zainteresiranih da na ovom otoku, od Splita udaljenom nekoliko sati trajektne vožnje, počnu razvijati biznis – rekao je don Tonći Ante Prizmić iz lokalne župe.

Naime, Crkva na ovom otoku i nadalje daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru četvornom. Uz uvjet boravka na otoku

  • Prvo me zvala jedna obitelj iz Imotskog i kaže mi čovjek, bili smo na Lastovu na odmoru. Kada smo vidjeli tu ljepotu, toliko smo se zaljubili da bismo se rado preselili kod vas i bavili se poljoprivredom. A čitali smo da nudite zemljište po deset lipa za metar četvorni – ispričao je Prizmić, koji objašnjava da je jedini problem poteškoća pronalaska kuće na otoku zbog zbog neraščišćenih imovinskopravnih odnosa, prenosi Moj Posao.

A kuća ima jako puno. Ali imaju oni rješenje i za to, kažu da bi za prvu ruku na zemlju stavili kontejner, objašnjava don Tonći.

Slaba naseljenost hrvatskih otoka doista pruža neograničene mogućnosti ‘populacijskih mjera’ sličnih onima kakve već nekoliko godina provodi Italija, kroz zanimljive ponude života kod njih uz brojne pogodnosti.

Ovakva ponuda bi najzanimljivija mogla biti onima koji se žele baviti poljoprivredom za život, primjerice uzgojem lavande te drugih eteričnih biljaka koji odlično uspijevaju na otočkom tlu.

Izvir:24 sata hr

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.