Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Svaki dan prilika je za novi početak

Svaki dan prilika je za novi početak

Leo Babuta, autor čitanog bloga Zen Habits poznat po promicanju minimalističkog pristupa životu, progovara o čaroliji novog početka i svemu što nam on pruža kako bismo živjeli život koji je za nas najbolji…

Što nas spriječava u promjenama

Jedna od najvećih prepreka pri promjenama navike, novog sustava, cilja ili dugoročnog projekta… jest ta što nas nešto omete.

Nešto ometa naš napredak – preskačemo trening ili dva – a onda neko programiranje u našem mozgu to pretvori u poruku kako nismo dovoljno dobri, ne možemo to učiniti, trebali bismo jednostavno odustati.

To zaustavlja velik broj ljudi da dugoročno napreduju. Zaustavlja nas da jednostavno ponovno započnemo.

To je zato što većina nas ne shvaća snagu i čaroliju novog početka. Novi početak je kad krenemo iznova, s praznim listom. Buđenje u potpuno novo jutro, s danom pred nama koji koristimo kako god želimo.

Kad propustimo nekoliko dana meditacije ili tjedan dana jedemo nezdravo zbog raznih proslava ili odustanemo od pisanja knjige… umjesto da to znači da je cijela ta stvar gubljenje vremena ili da nismo dovoljno dobri, možemo na to gledati kao na novi početak.

Ne preoblikujem stvari jednostavno tako da “budu pozitivne”. Puno snage nam je na raspolaganju u novom početku koji propuštamo.

Novi početak je čaroban

• Naviku ili projekt možemo vidjeti svježim očima, kao da ga nikada prije nismo vidjeli, i unijeti osjećaj čuđenja i znatiželje u ono što radimo.

• Postoji nešto sveto u tome da se sve iz prošlosti pusti i samo se prebiva u novom trenutku.

• Možemo naučiti nešto iz prošlih neuspjeha ili nedaća i iskoristiti ovaj novi početak kao način da se poboljšamo u toj poteškoći, naoružani novim informacijama, tako da svaki novi početak postaje nova prilika za učenje, rast i poboljšanje u nečemu.

• Možemo ponovno izmisliti sebe, izmisliti ono što preuzimamo, izmisliti ono što želimo učiniti sa svojim životom.

• Možemo se ponovno obvezati i podsjetiti se zašto smo tome predani.

Sve ovo propuštamo kada zanemarimo magiju i snagu Novog početka!

Lijepa stvar je što nam je novi početak dostupan ne samo kad posrnemo, već u svakom trenutku. Svaki dan. Svaka nova meditacija ili trening ili radna sesija. Svaki novi sastanak s nekim, svaki novi razgovor.

Svaki novi dah.

Izvor: zenhabits.net

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.