Tragedija u susjedstvu: Među šestero mrtvih je dvoje djece, još jedno se bori za život

0
2218

Foto:klix ba

U kući su imali jedan mali štednjak, a grijali su se tako što su im susjedi donosili drva, rekao je susjed Meho Sečić. U Brčkom je poginulo šestero, od toga je dvoje djece. Još jedno dijete je u teškom stanju.

U požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak u Mostarskoj ulici, smrtno je stradalo šest ljudi od čega dvoje djece, a više njih je ozlijeđeno.

Požar je krenuo u jutarnjim satima, a policija je u 6.20 zaprimila dojavu, nije bio većeg intenziteta i plamena. No, sumnja se da su smrtni ishodi uzrok djelovanja ugljičnog monoksida.

Susjedi tvrde da se požar zapalio zbog svijeća koje su zapalili stariji članovi obitelji jer su živjeli u objektu bez struje.

Foto: klix ba


Susjedi su potreseni jer su bili bliski s obitelji.

  • Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naše susjedstvo. Ova obitelj je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je također poginuo, imao je kafić, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi obitelji prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom riječju, to je bila bijeda. U kući su imali jedan mali štednjak, a grijali su se tako što su im susjedi donosili drva – rekao je susjed Meho Sečić za portal Klix.ba.

Iz Zdravstvenog centra Brčko kažu nam kako je u požaru ozlijeđeno čak šestero djece.

  • U jutarnjim satima je kod nas upućeno osam osoba koje su stradale u požaru, od čega je šestero djece. Jedna osoba je kod nas zadržana s opekotinama i problemima s disanjem, petero malodobne djece hospitalizirano je zbog respiratornih tegoba na pedijatriji, jedno dijete u dobi od 4-5 godina nakon reanimacije i intubacije upućeno je u UKC Tuzla na dječju kirurgiju zbog ozbiljnog lošeg stanja , opekotina i respiratornih tegoba uslijed trovanja ugljičnim monoksidom i nalazi se u životnoj opasnosti. Jedna osoba je nakon ukazane medicinske pomoći upućena na kućno liječenje – poručili su nam iz Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko.