Utorak, 15 lipnja, 2021
14.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaU Brijestu kod Osijeka otrovali kuju Ginu. Kći ne prestaje plakati

U Brijestu kod Osijeka otrovali kuju Ginu. Kći ne prestaje plakati

Putrić potvrđuje da ovo nije prvi slučaj trovanja kućnih ljubimaca na Brijestu. A njezina je obitelj ostala bez psa i dva mačića

Inače živahna dvogodišnja kuja njemačkog ovčara Gina u četvrtak je prestala jesti i jedva je disala. Unatoč naporima veterinara da je spasi, kuja nije preživjela, a njezin vlasnik Dražen Cuković ponudio je nagradu za informacije o tome tko je otrovao svog ljubimca u njihovom dvorištu na Brijestu, gdje se dvije djevojke svakodnevno igraju piše glas-slavonije.hr.

Naime, kako kaže, veterinar mu je potvrdio da misli na trovanje otrovom štakora, ne onom kojeg dijele kompanije za suzbijanje glodavaca, već tekućim otrovom koji je uvezen iz Srbije.

– Ne, ne mogu ništa dokazati, ali vjerujem veterinaru koji kaže kako svi simptomi da je Gina ukazivala na otrov koji se ubrizgava u meso i privlače pse. Naglašavam da je Gini imala dvije godine, težila je 40 kilograma i bio je pas u punoj snazi, pa kad bi pojela slabiji otrov, borila bi se za svoj život. Nemilosrdni otrovnik slomio je srce i mene i moje osmogodišnje kćeri, koja ne prestaje plakati – kaže Cuković koji vjeruje da ima dobrih razloga da sumnjiči susjeda, ali ističe da to ne može dokazati.

 

Možda će to uspjeti za policiju, kojoj je Cuković prijavio slučaj. Iako su mu policajci, kaže, rekli da je moguće da je Gina pojela glodavca koji je jeo otrov, naš sugovornik kaže da to nikad nije učinila. Dovela je miša samo jednom, noseći ga izgubljeno, ali ga nije pojela.

Kujica Dina otrovana u dvoristu u Sprecanskoj na Brijestu

– Previše mi je teško gledati moju kćer, ali i njezine prijatelje koji nam dolaze od četvrtka i plaču za Ginom. To vam je slomilo srce, posebno zato što smo uvjereni da je bila otrovana, što potvrđuje i veterinar, koji je stručnjak – kaže Cuković, koji nije sličan slučajeva u Brijestu, ali oni su Ana Marija, predsjednica Mjesnog odbora Brijest. Ističe da je i sama njezina obitelj doživjela trovanje psa i dvije mačke. Vjeruje da neki izražavaju svoje frustracije o tuđim ljubimcima, kojih ima gotovo svako kućanstvo.

– Zaista me brine što se ljudi na ovaj način osvećuju jedni drugima. Razlozi njihovog nezadovoljstva i frustracije su različiti, ali ono što se događa životinjama je strašno i ne znam kome se obratiti za pomoć – naglašava Putrić.

Cuković, s druge strane, namjerava nabaviti novu kuju i razmatra načine kako je zaštititi od onih koji otrovaju životinje. Nažalost, kaže, nisu uspjeli spasiti dvogodišnju Ginu.

– Najgore je što je otrovana u vlastitom dvorištu, gdje se moja kći igra sa dvogodišnjim rođakom. Gina je umrla u teškoj agoniji, a ona je bila pas koji nije slobodno šetao ulicom i maltretirao susjede i stvarno nije bilo razloga da se itko osveti za bilo što i slomi srce ne samo našoj kćeri već i cijeloj njezinoj djeci koja su je poznavala i igrala se s njom njoj – kaže Cuković i dodaje da su djeca bila Đina ljubav i da ih je najviše veselila. Čuvala je, kaže, obitelj i dvorište. Nažalost, ubijena je u svom dvorištu i ostavila dubok ožiljak na srcima cijele obitelji.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.