Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaU Đakovu pas na ulici ugrizao je ženu i ubio njezino štene

U Đakovu pas na ulici ugrizao je ženu i ubio njezino štene

Foto: ilustracija
Osječanku je ugrizao za ruku, a psu je zdrobio utrobu koja joj je ispala iz ruku.
ĐAKOVO

Nakon rujna 2019. godine, kada je belgijski ovčar na dječjem igralištu u Preradovićevoj ugrizao 8-godišnjaka, nakon čega je uslijedilo još nekoliko napada na djecu i odrasle, a pas iste pasmine ugrizao je 11-godišnjaka u Velikom parku u Veljače 2018., novi napad velikog psa bez vlasnika, brnjice, “sranja” na ulicama Đakova. To aktualizira problem pasa bez nadzora, a sve poduzete prakse, očito, ne daju željene rezultate.

Dogodilo se to u subotu oko podneva u ulici koja vodi prema Osijeku, gdje je veliki pas napao Osječanku i njezino štene. Ugrizao ju je za ruku i psića do smrti – uginuo je kod veterinara nedugo nakon napada. Žena se još uvijek oporavlja od ugriza i napada, kao i straha i šoka, a zbog izgriženog psa, kojeg je tog dana odvela u Zagreb, ne može zaustaviti suze i opisati žaljenje i bol, pa smo o slučaju razgovarali s Zagrepčanka koja je štene. netom prije nego što ga je dala Osječanki.

– Gospođa iz Osijeka i psić putovali su iz Zagreba u Osijek i zaustavili se u Đakovu kako bi smočili štene. Tada ih je napao veliki pas od oko 35 kilograma. Uspjela sam tek saznati da ima ogrlicu. Dogodilo se to oko podneva ili nešto ranije, a o tome sam obaviještena u 14 sati kad je gospođa došla u Osijek, a zatim me nazvala da mi kaže što se dogodilo. To je moje psiće koje sam joj poklonio i ne može požaliti što ga nije uspjela spasiti, čak nije u stanju ni razgovarati o tome. U srpnju je trebao navršiti šest godina. Tada je išao u bolji život i tada ga je napala stijena psa – šokirala se Zagrepčanka.

Želeći zaštititi štene, žena ga je držala u naručju, a veliki ju je pas ugrizao i ogrebao, uglavnom po trbuhu.

– Kako je rekla, odgurnula ga je nogama i pokušala pobjeći, ali on ju je ugrizao za ruku, nakon čega joj je psić ispao iz ruku, a veliki ga je pas napao, ugrizavši ga. Žena je s njim požurila do prvog veterinara u gradu, u čijoj je klinici uginuo, ali ne znam kojem – kaže Zagrepčanka. Žena je zatražila liječničku pomoć i primila je injekciju tetanusa i injekciju sedativa. Nakon napada pas je pobjegao. Na pitanje je li netko priskočio ženi u pomoć, naš sugovornik je odgovorio: “Koliko znam – ne. Brže je tražila veterinara i nazvala hitnu pomoć.”

– Gospođa iz Osijeka i ja smo plakale, i ona je na tabletama za smirenje. Samo želim doći do vlasnika, zašto je takav pas bez “sranja” i brnjice vani? – pita se sugovornik.

U nedjelju je velik pas također viđen bez nadzora u Velikom parku.

– Mi brinemo o sigurnosti građana. Na obnovljeni problem pasa odgovorit ćemo pojačanim mjerama jer je dobrobit građana najvažnija, a ne umanjujući životinju – komentirao je slučaj gradonačelnik Marin Mandarić

Građani nakon napada belgijskih ovčara Zeusa i Princa 2019. godine, te jedan njih su napali u Našicama, a prosvjedovali na Trgu. “Ne želimo Zeusa i Princa, želimo sigurna igrališta”, glasio je natpis. Nakon nekoliko napada na ljude, princ je eutanaziran u Veterinarskoj stanici (VS) Đakovo odlukom Inspektorata prošle godine u travnju, a Zeus je, nakon pritužbe vlasnika, završio obrazovanje i obuku piše glas slavonije hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.