Četvrtak, 11 kolovoza, 2022
26 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaU pokušaju bijega "presretaču" prouzročio prometnu nesreću

U pokušaju bijega “presretaču” prouzročio prometnu nesreću

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Vozaču je naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca.

U 14,45 sati 3. srpnja na autocesti Zagreb – Lipovac, 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom Mercedes njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom prometnom trakom autoceste te, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe – policijsko vozilo „presretač“.

Nakon što je obišao policijsko vozilo, policijski službenici utvrdili su da se kretao brzinom od 250 km/h te su, upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi, nakon čega je vozač naglo povećao brzinu kretanja te zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine kretanja vozila prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja, izgubio nazor nad automobilom i udario u prometnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći vozač i dijete lakše su ozlijeđeni, što je utvrđeno u OŽB Vinkovci. Prilikom disperzije krhotina nastalih u prometnoj nesreći oštećeno je i policijsko vozilo „presretač“.

Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena i naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije