Subota, 1 listopada, 2022
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaU Privlaci zatečen 49 godišnji vozač s prisutnošću kokaina u organizmu

U Privlaci zatečen 49 godišnji vozač s prisutnošću kokaina u organizmu

Fotografija:  ilustracija

Tijekom vikenda, od 23. do 25. srpnja 2021. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 7 prometnih nesreća, od čega je jedna sa ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom kao posljedicom.

U Cerni, Ulici kralja Tomislava, 19-godišnji „mladi“ vozač osobnog automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila raskrižju ulica i zavoju u lijevo, sletio je u odvodni kanal gdje se i zaustavio na desnoj bočnoj strani vozila. Istom prilikom zadobio je lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se, po jedna, na županijskoj cesti Ž4218 Štitar-Županja, Vinkovcima, GP Principovac, Mirkovcima, Iloku i Ivankovu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 9 vozača s nedozvolenom prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,91 g/kg zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ilači.

Jednako tako, na području Privlake zatečen je 49-godišnji vozač osobnog automobila kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena nedopuštena prisutnost opojne droge (kokain) u organizmu. Prema ukupno dva vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 104 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-2 kod Bobote, 61 prekršaj.

Tijekom vikenda, u petak i subotu, zabilježene su i značajne gužve na prilazima graničnim prijelazima Županja i Tovarnik, a ispred GP Bajakovo kolona se teretnog i putničkog prometa u vršnom dijelu formirala u duljini do 7 kilometara.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije