Utorak, 19 listopada, 2021
10.4 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaU Vukovaru radi počinjenih teških prometnih prekršaja pokušao obmanuti policiju o svom...

U Vukovaru radi počinjenih teških prometnih prekršaja pokušao obmanuti policiju o svom identitetu

Foto: Ilustracija

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi i obavezni prekršajni nalozi

Policijski službenici su 26. svibnja oko 20,20 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru u prometnom prekršaju kretanja vozilom u suprotnom smjeru zatekli muškarca koji je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,75 g/kg) upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka. S obzirom da muškarac kod sebe nije imao nikakav identifikacijski dokument, priveden je u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, kojom prilikom je temeljem provjere danih osobnih podataka utvrđeno kako je dao lažne osobne podatke. Nakon provedenog daktiloskopiranja utvrđen je identitet osobe, 23-godišnjaka iz Zagreba. Ujedno je utvrđeno i da 23-godišnjak ne posjeduje važeću vozačku dozvolu.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija će protiv 23-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog (zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola), te mu je izdan obavezni prekršajni nalog (za kretanje vozilom kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera). Također, izdan mu je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (neimanje osobne iskaznice kod sebe), dok će zbog davanja lažnih osobnih podataka, čime je počinio prekršaj iz članka 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Po dovršenoj prekršajnoj obradi, 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je pušten izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.