Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska U Zagrebu mu ukrali bager, našao ga je na Braču

U Zagrebu mu ukrali bager, našao ga je na Braču

Foto: ilustracija

Lopovi su pod okriljem noći pedantno demontirali GPS sustav s bagera marke Takeuchi TB 290, inače vrijednog oko 100 tisuća eura.

J. Nikolić (54) vlasnik zagrebačke građevinske tvrtke “Joning”, ostao je u nedjelju oko 6,30 sati bez bagera koji se nalazio na Čulinečkoj cesti gdje ta firma od pedesetak zaposlenih gradi cestu. Bager je zanoćio na zagrebačkom gradilištu, ali nije dočekao jutro, piše Slobodna Dalmacija.

Ukraden je lako i brzo kao da je u pitanju dikatafon, PlayStation ili kakav skuter, a ne “mrcina” od devet i po tona.

Lopovi su pod okriljem noći pedantno demontirali GPS sustav s bagera marke Takeuchi TB 290, inače starog godinu i po dana, i vrijednog oko 100 tisuća eura, kojeg su onda utovarili ispod crvene cerade u kamion MAN splitskih registracijskih oznaka.

No lopovi su napravili jedan previd, ili točnije – dva. Nisu znali da cijelu krađu snimaju kamere na gradilištu Nikolićeve firme koje očigledno lopov mršavije građe nije vidio, a predvidjeli su i da bager, osim demontiranog glavnog, ima ugrađen i dodatni GPS sustav.

image

Privatni Album

 

Nakon svega, poduzetnik J. Nikolić, inače rođeni Zagrepčanin čiji su preci podrijetlom iz Lovreća kod Imotskog, imao je snimku krađe i točnu lokaciju ukradenog bagera. Nije zato dugo trebalo da ga se i locira – i to u mjestu Milna na otoku Braču.

U četvrtak je, zajedno s kćerkom i još nekoliko ljudi, došao na Brač, točnije u uvalu Duboka, gdje je zatekao kako njegov bager uredno radi, tj. kopa na gradilištu druge firme!

Došla je i policija, a bager je vraćen vlasniku. Vlasnik firme koja je izvodila radove na Braču trudio se “objasniti” Nikoliću da su taj bager on i brat uzeli u najam od izvjesnog Jakšića, ali vlasnik nije htio ulaziti u nikakve razgovore i pregovore s njima na ovu temu kada su mu počeli objašnjavati – neobjašnjivo.

Nikolić po okončanju ove peripetije nije bio raspoložen govoriti za medije o ovom slučaju jer Policijska uprava zagrebačka još uvijek obrađuje slučaj.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nas uputili da o ovom krim-istraživanju pitamo odgvorne u PU zagrebačkoj, a dežurni službenik za odnose s javnošću nas je zamolio da im uputimo mail kako bi nam odgovorili i koliko je osoba prijavljeno u ovom slučaju i kako je tekla krim-obrada. Odgovor još čekamo…

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.