Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaUčenici od 5. do 8. razreda kreću u školu, dopuštene sportske aktivnosti...

Učenici od 5. do 8. razreda kreću u školu, dopuštene sportske aktivnosti na otvorenom

‘Vrijeme je za jedan signal optimizma, ali i opreza‘, poručio je premijer Plenković sa sjednice Vlade.

Premijer Andrej Plenković je na današnjoj sjednici Vlade otkrio da Hrvatska kreće u blago popuštanje epidemioloških mjera od 1. veljače.

Kao što se i najavljivalo, restrikcije će se popustiti u dva segmenta. Tako od 1. veljače u škole na nastavu mogu krenuti učenici viših razreda osnovnih škola, a omogućit će se i veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom.

  • Što se tiče koronavirusa, situacija je i dalje povoljna u odnosu na onu od prije nekoliko tjedana. Padaju brojevi i novozaraženih i smrtnosti. Nakon rasprava sa cijelom Vladom i sa Stožerom, u poziciji smo da pošaljemo određene poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera u samo dva segmenta. Prvo bi se odnosilo na osnovne škole i mogućnost polaska viših razreda na nastavu. A druga bi se odnosila na veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom, rekao je u uvodnom govoru premijer Plenković.

Iako je ovime od 1. veljače otvorena mogućnost da učenici viših razreda osnovnih škola krenu na nastavu u škole, u Istri će u narednih 15 dana nastava i dalje biti online. Više pročitajte OVDJE.

– S obzirom na usporavanje distribucije cjepiva, vrijeme je za visoki stupanj opreza. Zato smo nakon temeljite analize odlučili zadržati se na ova dva pravca djelovanja, poručio je Plenković.

Premijer je dodao kako će se mjere revidirati sredinom veljače.

– Vrijeme je za jedan signal optimizma, ali i opreza, zaključio je Plenković ovu temu.- Što se tiče aktivnosti nakon potresa, želim zahvaliti potpredsjednicima Medvedu, Miloševiću i ministru Horvatu. Imali smo raspravu o Zakonu, sutra će biti izglasavanje u Saboru. Mislim da smo pronašli dobre okvire za kompromis. Što se tiče Siska,smatramo da je rješenje dobro s obzirom na razmjere šteta”, rekao je Plenković i zahvalio svima na angažmanu prenosi jutarnji hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije