Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Regija UHIĆENI KRIMINALCI: Djecu od četiri godine tjerali na prosjačenje, morali su im...

UHIĆENI KRIMINALCI: Djecu od četiri godine tjerali na prosjačenje, morali su im zaraditi do 600 kn dnevno

Oni bi djecu u ranim jutarnjim satima razvozili po različitim dijelovima zemlje te ih u večernjim satima ponovo preuzimali oduzimajući im novac koji su dobili prosjačenjem.

Sedam osoba uhićeno je u srijedu u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su činili organiziranu kriminalnu skupinu koja je godinama iskorištavala djecu, ponekad staru i samo četiri godine, prisiljavajući ih na prosjačenje, potvrdilo je tužiteljstvo Tuzlanske županije koje vodi istragu.

Glasnogovornik tužiteljstva Almir Arnautović izjavio je kako je prvoosumnjičeni za organiziranje ove kriminalne skupine Šaban Salčinović uspostavio cijelu mrežu koja je “operirala” na cijelom poručju BiH.

“U skupini je bilo još šest osoba koje su u razdoblju od 2017. do kraja 2020. prisiljavale veći broj djece uzrasta od četiri do 14 godina na prosjačenje”, kazao je Arnautović.

Oni bi djecu u ranim jutarnjim satima razvozili po različitim dijelovima zemlje te ih u večernjim satima ponovo preuzimali oduzimajući im novac koji su dobili prosjačenjem.

Istragom je utvrđeno kako su zlostavljana djeca imala točno propisanu tarifu, odnosno kako su svojim “poslodavcima” svakodnevno morali predati iznos u rasponu od 40 do 150 konvertibilnih maraka (160 do 600 kuna).

U policijskoj raciji koja je tijekom dana provedena na šest lokacija na području Lukavca, Gračanice i Kalesije u Tuzlanskoj županiji pronađeno je najmanje desetoro djece koja su predana djelatnicima Centra za socijalnu skrb piše vecernji hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.