Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Ukrao majicu iz Lidla, ide na 6 mjeseci u zatvor

Ukrao majicu iz Lidla, ide na 6 mjeseci u zatvor

Foto: ilustracija lidl katalog

ANTE C. u listopadu 2019. godine ušao je u Lidl u Zagrebu te na sebe navukao majicu koja je koštala 89.99 kuna prethodno joj skinuvši etiketu, a zatim na nju opet obukao svoju majicu.

U siječnju ove godine stigla je i presuda. Ante C. proglašen je krivim te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca s tim da na šest mjeseci mora u zatvor, dok je 8 mjeseci uvjetna kazna. Odnosno, ako u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo, neće ići u zatvor na 8 mjeseci.

Priznao je krivnju i ispričao se

Kako stoji u obrazloženju presude, Ante C. priznao je krivnju te se ispričao zbog svega.

Bježao od zaštitara

U obrazloženju presude detaljno je opisano što se tog listopadskog dana dogodilo u trgovini. Da Ante nije platio majicu koju je imao odjevenu ispod svoje majice, primijetio je zaštitar koji ga je pokušavao zaustaviti.

No nije uspio.

“Muškarac je počeo bježati i udaljavati se brzim hodom te unatoč nastojanjima ga nije uspio zaustaviti, a unatoč upozorenju da je pozvana i policija isti je skinuo majicu, počeo bježati govoreći ‘bit će mrtvih’ te ga ponovno primio za nadlaktice i pokušao ga baciti na ogradu dvorišta obližnje kuće. Svjedok navodi da je ovaj muškarac bio zadržan tek kada mu je jedan muškarac pomogao, a ubrzo je došla i policija”, stoji u presudi.

Otac je troje djece

Okrivljeni je oslobođen troškova kaznenog postupka jer je otac troje djece koju uzdržava te bi troškovi postupka mogli ugroziti egzistenciju okrivljenika, koji je i nezaposlen, piše u presudi piše index hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.