Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaUPOZORENJE PROVJERITE SVOJE DIMNJAKE: Samozapaljenje dimnjaka u Vinkovcima

UPOZORENJE PROVJERITE SVOJE DIMNJAKE: Samozapaljenje dimnjaka u Vinkovcima

Foto: Ilustracija vzg

Savjetujemo građane da vode računa o ispravnosti sustava grijanja kako bi ga mogli koristiti na siguran i pouzdan način

U kasnim večernjim satima 15. studenog izbio je požar na dimnjaku obiteljske kuće 73-godišnjakinje u Željezničkom bloku u Vinkovcima. Kroz otvor na dimnjaku vatra je zahvatila unutrašnjost prostorije na katu susjedne obiteljske kuće, vlasništvo 61-godišnjakinje, kroz koju također prolazi isti dimnjak.
Pripadnici JVP Vinkovci ugasili su požar. Ozlijeđenih osoba nije bilo.
Policijski službenici, u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara, obavili su očevid u jutarnjim satima 16. studenog. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara samozapaljenje dimnjaka.

 S obzirom da je krenula sezona grijanja upozoravamo građane da pregledaju i očiste dimnjake, ali ne sami nego da to učine ovlašteni dimnjačari, te da u blizini dimnjaka na tavanskom prostoru ne drže zapaljive tvari kao što su kartonske kutije, drveni predmeti i sl.

Također, u blizini peći koje isijavaju toplinu ne smiju se držati zapaljive tvari i takve peći se obavezno moraju povremeno nadzirati.

Prilikom loženja peći na kruta goriva ne smiju se koristiti zapaljive tekućine za lakše paljenje niti improvizirani dimovodi, a zapaljive tvari potrebno je koristiti na ispravan način.

Ostatke od gorenja kao što je pepeo i žar ne odlagati u posude izrađene od zapaljivih materijala, ili ako se odlažu na otvorenom prostoru potrebno je dobro provjeriti što se u blizini nalazi kako ne bi došlo do požara.

Izvor:PUVS

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije