Nedjelja, 27 studenoga, 2022
5 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSportVinkovački najmlađi gimnastičari nastupili na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Vinkovački najmlađi gimnastičari nastupili na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Vinkovački najmlađi gimnastičari nastupili na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Od 12.-13. studenog 2022. godine u Zagrebu, u sportskom centru Lučko,  završeno je Prvenstvo Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike. Ovo PH okupilo je samo najbolje klubove i gimnastičare i gimnastičarke iz Hrvatske, koji su svoj nastup izborili kroz kvalifikacijska kola tijekom cijele godine, svatko u svom programu i kategoriji.


 

Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci predstavljali su 1 gimnastičar u obaveznom, te 3 gimnastičara u univerzalnom programu.

Vinkovački najmlađi gimnastičari nastupili su u  univerzalnom programu, u kojem su se natjecatelji natjecali u pojedinačnoj konkurenciji po spravama.  U kategoriji mlađih dječaka nastupila su 24 gimnastičara iz 3 zagrebačka kluba, iz Osijeka, Varaždina, Splita, Šibenika, Valpova i Vinkovaca. Vinkovčani Andrija Petrina i Lovro Ramljak svoj najbolji rezultat ostvarili su na ručama osvojivši 10. i 16. mjesto, te na konju s hvataljkama gdje su bili 12. i 15.


Israel Alozieuwa nastupio je u kategoriji starijih dječaka i završio na 22. mjestu na ručama i preči u konkurenciji 24 gimnastičara.

Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek, a sudio je i naš sudac Marko Simon.

Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, pa u ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate.


Plasman ova 4 gimnastičara na prvenstvo Hrvatske dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i truda njihovih trenera, te iznimne ljubavi prema ovom teškom i prekrasnom sportu.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije