Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Vinkovci: Alkoholiziran i bez vozačke dozvole uzrokovao prometnu nesreću i pobjegao

Vinkovci: Alkoholiziran i bez vozačke dozvole uzrokovao prometnu nesreću i pobjegao

Foto: Ilustracija

Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna do 20.000 kuna ili 60 dana zatvora

Jučer, 3. ožujka oko 12,55 sati u Vinkovcima, 29-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju (3,05 g/kg) upravljao je osobnim automobilom đakovačkih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje.

Tom prilikom, uključivao se vozilom s betonske površine na kolnik radnjom polukružnog okretanja, pri čemu je, vrativši se ponovno na betonsku površinu s koje se uključivao, prednjim desnim dijelom automobila udario u stablo.

Nakon udara, bez zaustavljanja je napustio mjesto događaja, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli na adresi prebivališta. Vozač je potom smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vozaču slijedi optužni prijedlog zbog uzrokovanja nesreće, vožnje s nedozvoljenom prisutnošću alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće, te upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje navedenim motornim vozilom.

Za napomenuti je kako je propisana novčana kazna za vožnju s prisutnošću iznad 1,5 g/kg alkohola u organizmu za vozače motornih vozila je od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, sve uz uvećanje za uzrokovanje prometne nesreće.

Također, za vožnju prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, propisana novčana kazna je od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, dok za napuštanje mjesta događaja prometne nesreće, a da pritom nisu ispunjene zakonske obaveze (ostavljanje podataka vlasniku oštećene imovine u nesreći), kazna iznosi od 3.000 do 7.000 kuna, uz određivanja 3 negativna prekršajna boda izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.