Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Vinkovci: Kamion kod Spačve podletio pod vlak

Vinkovci: Kamion kod Spačve podletio pod vlak

Nalet vlaka na teretno vozilo

Na ŽCP Spačva u Vinkovcima danas oko 13.35 sati došlo je do naleta  željezničkog manevarskog sastava na teretno vozilo koje je prelazilo ŽCP bez obzira što je prijelaz osiguran sa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom koji je signalizirao dolazak vlaka.

Radi se o industrijskom kolosijeku koji vodi u Vibrobeton i Spačvu, današnji  željeznički manevarski sastav je vozio sirovinu na istovar u Vibrobeton za betonaru.

Kako doznajemo nastala je manja materijalna šteta, zbog male brzine na industrijskom kolosijeku i pravovremene reakcije strojovođe pri zaustavljanju manevarske garniture vagona za istovar.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 57-godišnji rukovaoc manevre prilikom iskakanja sa stepenice prvog vagona.

 

‘Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima održava se početkom lipnja u 40 zemalja svijeta, a Hrvatske željeznice redovito, već 20 godina, svojom akcijom ‘Vlak je uvijek brži’ , podiže razinu svjesnosti sudionika u prometu o opasnostima prilikom prelaženja preko željezničke pruge’.

Međunarodna i domaća statistika pokazuje da su u 98 posto slučajeva nesreća na prijelazima krivci sudionici u cestovnom prometu.

U Republici Hrvatskoj ima 1512 željezničko-cestovnih prijelaza od kojih je 888 osigurano prometnim znakovima, 44 mehaničkim branicima, 122 svjetlosno-zvučnom signalizacijom, 388 svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima, a preostalih 71 su pješački prijelazi osigurani mimoilaznim ogradama.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.