Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Vječna dilema: Kako i koliko često treba prati grudnjake?

Vječna dilema: Kako i koliko često treba prati grudnjake?

Prečesto pranje grudnjaka deterdžentima može oštetiti elastičnost grudnjaka i time smanjiti njegovu mogućnost potpore, a to je njegova najvažnija svrha.

Danny Koch, stručnjak za grudnjak i vlasnik trgovine u New Yorku, preporučuje nakon svako drugog nošenja ili maksimalno trećeg.

  • Glavna stvar koju pokušavate učiniti je zadržati cjelovitost grudnjaka što je dulje moguće. Odjeća ne samo da skuplja ulja s vaše kože i dezodoransa, već se rasteže i gubi oblik. A, kada uložite u kvalitetan komad, potrebna vam je dosljedna briga kako biste i maksimalno iskoristili taj komad – rekao je Koch.

Većina ljudi vjerojatno ne pere grudnjake tako često. Istina je da pretjerano pranje također može oštetiti elastičnost, što je neophodno za pružanje odgovarajuće potpore. Ako se ne znojite pretjerano, Gwen Whiting, suosnivačica tvrtke ‘The Laundress’, kaže kako biste grudnjake trebali prati svaki tjedan do dva dana prenosi 24 sata hr.

Unhooking a bra

Foto: Dreamstime


 

  • Učestalost pranja ovisi o klimi i tjelesnoj aktivnosti. Pazite da se odmah otuširate ako ste vježbali ili se jako oznojili – savjetuje Whiting.

Koch također preporučuje da je najbolje imati najmanje četiri grudnjaka te da ih je najbolje prati ručno s blagim deterdžentima.  Ako ih odlučite prati u perilici rublja bilo bi dobro da ih operete u posebnoj mrežici koja će pomoći da zadrže svoj oblik i ne oštete se, piše Real Simple.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.