Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti Vlada pristala na povećanje plaća javnom sektoru

Vlada pristala na povećanje plaća javnom sektoru

Foto: Silvana Skočajić

Nakon sastanka s javnim službama oko Kolektivnog ugovora Vlada pristala ispuniti obećanje i povećati osnovicu plaće za 4 postotna boda te isplati božićnicu u punom iznosu 1500 kn, javlja novinarka HTV-a Silvana Skočajić.

Današnji pregovori su išli konkretno po pitanju osnovice i isplate božićnice. Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti – povećanje osnovice od 4 posto i isplatu božićnice. Također ispunit će se i potpisani sporazumi s policijom i obrazovanjem, izjavio je nakon sastanka ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Fiskalni kapaciteti su ograničeni, ali naći ćemo sredstva da ispunimo sve obveze koje smo preuzeli. Nema više sastanaka i nadamo se da ćemo iduće godine razgovarati o slijedećem četverogodišnjem razdoblju vezano za TKU.

  • Završeni su pregovori za Temeljni kolektivni ugovor. Sindikati su i prošli put jasno kazali da su 29. svibnja potpisali sporazum u skladu s izmijenjenim gospodarskim okolnostima. Postoje poteškoće i za iduću godinu, ali smo bili čvrstog stava da se ne može dodatno prolongirati ono što je već prolongirano. Doći će do isplate sukladno dogovorenom Dodatku TKU-a za sve zaposlenike. Ono što smo izborili štrajkom u sustavu obrazovanja nije bilo predmetom ugovora – to će se i realizirati, izjavila je nakon sastanka predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Nakon prošlotjednog sastanka, sindikati državnih i javnih službi poručili su da božićnice treba isplatiti, kao i dogovoreno povećanje osnovice od 2+2 posto od 1. siječnja 2021. godine, smatrajući kako bi to bila svojevrsna nagrada radnicima u teškoj situaciji uskoro više u vijestima prenosi hrt hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.