Subota, 1 listopada, 2022
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaVozač osobnog automobila vozio kroz Mirkovce s 2,23 promila bez guma na...

Vozač osobnog automobila vozio kroz Mirkovce s 2,23 promila bez guma na desnim kotačima

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Sudskom presudom vozaču je izrečena ukupna novčana kazna od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Po prethodnoj dojavi građanina koji se vozilom kretao iza vozača, policijski službenici su 3. svibnja u 13,09 sati u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima zaustavili 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem kotaču nije imao postavljene pneumatike, već se cestom kretao na naplatcima, a što je posebnim propisom (Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti) kategorizirano kao opasan nedostatak.

Foto: PU vukovarsko-srijemska


Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je te uz Naredbu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak.

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije