Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaVozač s 3,31 g/kg alkohola uzrokovao prometnu nesreću

Vozač s 3,31 g/kg alkohola uzrokovao prometnu nesreću

Fotografija:  ilustracija

Tijekom vikenda, od 10. do 12. rujna, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Oko 14,40 sati 10. rujna u Vinkovcima na obilježenom pješačkom prijelazu osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 77-godišnjak, naletio je na bicikl kojim je upravljalo 13-godišnje dijete u pratnji majke i uključivalo se u promet kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu iako je bilo dužno propustiti sva vozila koja se kreću kolnikom. Dijete je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

U subotu, 11. rujna oko 11,45 sati u Gradištu, pri uključivanju u prometu na kolnik, 31-godišnji vozač osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka nije propustio sva vozila koje se kreću kolnikom pri čemu je došlo do udara u osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 61-godišnjak, koji je uslijed udara lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Gradištu, Korogu, Cerni, Oroliku, Vinkovcima (3) i Vukovaru (4).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 3,31 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača u Vukovaru koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Prema dva vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 117 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.