Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Ženu (58) sud proglasio mrtvom, već tri godine se bori kako bi...

Ženu (58) sud proglasio mrtvom, već tri godine se bori kako bi dokazala da je – živa

“Nemam dokumente, osiguranje, ne mogu koristiti račune u banci – iako sam živa, trenutno sam ništa, nula. Moram se boriti sama, nitko to neće učiniti za mene.”

Jeanne Pouchain iz Francuske proglašena je mrtvom 2017. godine i od tada se ova 58-godišnjakinja bori s vladom kako bi dokazala da je živa jer su svi njezini dokumenti i papiri trenutno nevažeći.

“Otišla sam kod odvjetnika koji mi je rekao da će se sve brzo riješiti jer sam od liječnika dobila potvrdu da sam živa, ali budući da je došlo do pravne presude, to nije bilo dovoljno.”

Njezina ‘smrt’ je, kako kaže, rezultat dugotrajnog pravnog spora koji je vodila s jednom zaposlenicom. Još 2004. godine odvedena je na sud jer je njezina tvrtka za čišćenje izgubila važan ugovor, pa je neke ljude morala otpustiti, ali nekima nije platila odštetu, prenosi Mirror.

Tako je jednoj djelatnici dosuđena odšteta od 14 000 eura (skoro 107 000 kuna). Ipak, ta presuda nikada nije provedena jer se slučaj vodio protiv tvrtke, a ne same gospođe Pouchain. Pet godina nakon zaposlenica ju je ponovno tužila, ali sud je odbio slučaj. Još nekoliko godina kasnije bivša zaposlenica gospođe rekla je sudu da joj je slala pisma, ali da ona nikada na njih nije odgovorila, pa je sud povjerovao da je umrla. Njezinom sinu i suprugu rekli su da moraju platiti štetu.

To je rezultiralo time da je gospođa Pouchain izbrisana iz službenih evidencija, a osim toga njezina osobna iskaznica, vozačka dozvola, bankovni račun, zdravstevno osiguranje i službeni dokumenti su nevažeći.

Jeanne je optužila bivšu zaposlenicu da je izmislila njezinu smrt kako bi dobila odštetu, dok odvjetnik zaposlenice tvrdi da je gospođa ta koja se pravila mrtva ne odgovarajući na pisma kako bi izbjegla platiti dug ženi.

“Nemam dokumente, osiguranje, ne mogu koristiti račune u banci – iako sam živa, trenutno sam ništa, nula. Moram se boriti sama, nitko to neće učiniti za mene. Nevjerojatno je to što mi se događa, baka moga supruga ima 102 godine i kaže da je svašta vidjela u životu, ali ovako nešto nikada.” prenosi vecernji hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.