Pravila korištenja

Opći uvjeti korištenja

Dobrodošli na portal Orioninfovk.com.

Orioninfovk.com pruža vam korištenje usluga i sadržaja istoimenog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge Orioninfovk.com portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela Orioninfovk.com portala te svih njegovih dijelova i podsiteova (u nastavku samo Orioninfovk.com) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Orioninfovk.com portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

AUTORSKA PRAVA

Orioninfovk.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Orioninfovk.com portala i podložno je tužbi.

Dozvoljeno je preuzimanje sadržaja Orioninfovk.com portala uz obavezno navođenje izvora i linka na preuzeti sadržaj.

Orioninfovk.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja medijskih partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Orioninfovk.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri.

Sve sadržaje Orioninfovk.com portala koristite na vlastitu odgovornost i Orioninfovk.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Koristimo se i vanjskim tvrtkama u svrhu isporuke oglasa prilikom posjete našoj web stranici (AdSense). Ove tvrtke mogu koristiti informacije (ne uključujući vaše ime, adresu, e-mail adresu ili broj telefona) o posjetama ovoj i drugim web stranicama kako bi omogućili isporuku oglasa roba i usluga od Vašeg interesa. Ako želite više informacija o ovoj praksi, kliknite ovdje .

Sadržaji objavljeni na Portalu ORION INFO mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Orioninfovk.com koristeći e-mail adresu [email protected]

Pristup Orioninfovk.com portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

PRAVO NA IZMJENU SADRŽAJA

Orioninfovk.com zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

LINKOVI NA DRUGE STRANICE

Orioninfovk.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje Orioninfovk.com portala koristite na vlastitu odgovornost i Orioninfovk.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Orioninfovk.com portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Orioninfovk.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima Orioninfovk.com portala strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Orioninfovk.com portala

– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Portal Orioninfovk.com zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjene nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja ili propisima.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Portala Orioninfovk.com neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja i korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala Orioninfovk.com.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Portal Orioninfovk.com nisu odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Orioninfovk.com zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove redakcije portala, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Orioninfovk.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama Orioninfovk.com može obavijestiti korisnike objavljivanjem na portalu.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Orioninfovk.com portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 01. rujna 2023. godine