Pravila privatnosti

Uvjeti korištenja portala ORION INFO

Na korištenje portala u vlasništvu ORION INFO OSMRTNICA.RIP  i svih njihovih dijelova (uključujući aplikacije za mobilne uređaje) primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Portal

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Portali ORION INFO posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala ORION INFO ako ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.

Portali ORION INFO sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

Portali ORION INFO sadržaje objavljuju u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala Orinon info koristite na vlastitu odgovornost i Portali orion info ne mogu se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

Portali ORION INFO polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava ORION INFO i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portale ORION INFO postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na Portalu ORION INFO zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala ORION INFO ili oglašivača.

Sadržaji objavljeni na Portalu ORION INFO mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti ORION INFO koristeći e-mail adresu [email protected]

Linkovi na vanjske stranice

Portal ORION INFO sadrže linkove na web stranice trećih osoba. Portal ORION INFO linkove objavljuju u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

Zaštita privatnosti

ORION INFO  kao voditelj zbirke osobnih podataka korisnika Portala Orion info štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama primjenjivih propisa. Više o zaštiti privatnosti možete saznati unutar

Politike zaštite privatnosti.

Što su kolačići (cookies) i koja im je funkcija?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti. Više o kolačićima možete saznati unutar

Politike o kolačićima.

Portal ORION INFO nisu ni na koji način odgovorni za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, niti uređuju i provjeravaju sadržaje koje objavljuju posjetitelji.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Portal ORION INFO odmah će po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, sukladno obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.

Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korištenje Portalom ili dijelom portala, ako se ustanovi da je korisnik kršio pravila.

Korisnik je dužan odmah prijaviti Portalu ORION INFO neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Portal ORION INFO nisu odgovorni za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Obveze korisnika pri korištenju portala ORION INFO

Portal ORION INFO ne kontroliraju sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Portal ORION INFO ni na koji način ne odgovaraju za sadržaje koje posjetitelji ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Posjetitelji preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). Portal ORION INFO imaju pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti na portalu bez naknade posjetitelju portala. Ako se utvrdi da je sadržaj koji su posjetitelji dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s portala.

Portal ORION INFO neće ni na koji način biti odgovorni za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga Portala ORION INFO, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje,
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Portal ORION INFO zadržavaju pravo ukloniti sadržaj koji procjene nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja ili propisima.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Portala ORION INFO neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja i korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala ORION INFO.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Portal ORION INFO nisu odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

Promjene pravila

Portal ORION INFO zadržavaju pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi orioninfovk.hr. O važnim promjenama i dopunama Portali Orion info mogu obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na portal i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Portalima Orion info smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 15. travnja 2020. godine