35-godišnjak iz Iloka zapalio priključno vozilo iz Srbije i osobno vozilo te završio u istražnom zatvoru

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Očevidom je utvrđeno kako je osumnjičeni uporabom lako zapaljive tekućine i toplinskog izvora energije izazvao požar na priključnom i osobnom vozilu.

U 12,25 sati 2. svibnja 28-godišnji državljanin Crne Gore prijavio je policiji da je izbio požar na priključnom vozilu za prijevoz automobila srpskih registracijskih oznaka i osobnom automobilu marke DODGE RAM 1500 bez registracijskih oznaka, koji se nalazio na priključnom vozilu, a koje je prethodno parkirao u Ulici kneza Branimira u Iloku.

Nakon što su pripadnici JVP Ilok lokalizirali požar, policijski službenici su, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan namjerno uporabom lako zapaljive tekućine i nepoznatog izvora toplinske energije.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnicima priključnog i osobnog vozila, 35- i 30-godišnjaku, oba državljani Srbije, nastala je veća materijalna šteta.

Ubrzo je uhićen 35-godišnjak iz Iloka te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je izazvao požar na priključnom i osobnom vozilu te time doveo u opasnost imovinu.

Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Sudac istrage rješenjem mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor Osijek.