Utorak, 19 listopada, 2021
10.4 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaBabina Greda gradnja dvorane počet će najesen

Babina Greda gradnja dvorane počet će najesen

BABINA GREDA

Iako su mještani Babine Grede očekivali da će ovoga ljeta gradilište školske sportske dvorane konačno oživjeti i da će se radovi već dobrano zahuktati, od pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranke Mustapić Karlić doznajemo da će gradnja početi najesen.

Nakon savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u predmetu nabave izgradnje i opremanja sportske dvorane OŠ “Mijat Stojanović” u Babinoj Gredi, sredinom ožujka objavljen je javni poziv za izbor izvođača radova, koji je bio otvoren 30 dana. Na natječaj je, prema saznanjima općinskog načelnika Josipa Krnića, pristiglo pet ponuda koje su pregledane i ocijenjene i nakon završetka žalbenog roka, odnosno ispunjavanja propisane zakonske procedure, bit će izabran izvođač radova. Uvođenje izvođača u posao predviđeno je u roku od mjesec dana od dana potpisivanja ugovora s investitorom.

Pročelnica Jadranka Mustapić Karlić napominje da je počela i sezona godišnjih odmora, pa je i realno očekivati da će se to dogoditi najesen. Predviđeni je rok za završetak radova 24 mjeseca, iako mnogi poznavatelji prilika vjeruju da će to biti i ranije. Predviđena je vrijednost gradnje i opremanja dvorane 30 milijuna kuna s PDV-om, od čega će sufinanciranje Vukovarsko-srijemske županije, na temelju odluke Skupštine iz rujna prošle godine, biti sedam milijuna kuna, odnosno po 3,5 milijuna kuna za 2021. i 2022. godinu. Prema tripartitnom sporazumu, Općina Babina Greda sufinancirat će dvoranu s tri milijuna kuna, a ostatak iznosa osigurat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Gradnja dvorane, podsjećamo, počela je još 2014. godine, ali je izvođač radova nedugo potom završio u stečaju i napustio gradilište. Krajem 2017. godine projekt je preuzela Vukovarsko-srijemska županija, a zbog proteka dosta vremena i potencijalne ugroze okolnih objekata na gradilištu morala je krenuti ispočetka. U konzultaciji s građevinskim stručnjacima odlučeno je da se ide u preprojektiranje.

Na sastanku županijskih i općinskih čelnika održanom još u lipnju 2018. u Babinoj Gredi razmotreno je pet ponuđenih opcija. Zajednički je donesena odluka o gradnji dvodijelne školske sportske dvorane, s borilištem dimenzija trodijelne dvorane 27 x 45 metara, na čemu su Babogredci cijelo vrijeme inzistirali.

M.L.O.-glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.