Bakljade, rimski vojnici i spektakularni međunarodni dvoboji na vinkovačkom turniru u okviru PRO 3×3 Toura

0

Foto:Orion info

Vinkovci, 23. lipnja 2023. – Drugu godinu zaredom, ponovno u drugoj polovici lipnja, najstariji europski grad, Vinkovci, ugostio je PRO 3×3 Tour, seriju međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci. Ovogodišnji je turnir odigran u srijedu i četvrtak, 21. i 22. lipnja, a Vinkovci su bili četvrta postaja u drugoj sezoni PRO 3×3 Toura, nakon prethodne tri jadranske destinacije – Hvara, Trogira i Umaga.  

Foto: Orion info

Zanimljivo dvodnevno nadmetanje organizirano je na istoj atraktivnoj lokaciji kao i lani, Trgu slobode, odnosno parkingu Hotela Slavonija u samom središtu grada, u suradnji Udruge PRO 3×3, Grada Vinkovaca i Turističke zajednice grada Vinkovaca. Budući da je prošle godine upravo u Vinkovcima organiziran – prema kvaliteti turnira, odazivu gledatelja i sjajnom ugođaju – jedan od najboljih turnira PRO 3×3 Toura, domaćini su uložili veliki trud da održe tu visoku reputaciju. I – uspjeli su u tome. Unatoč visokim dnevnim i večernjim temperaturama na igralištu uz rijeku Bosut sve je prštalo energijom, živošću i pozitivnom atmosferom. Poseban su doprinos tome, osim raspoloženih brojnih gledatelja na punim tribinama, dali članovi dviju vinkovačkih udruga, Vinkovački lađari i Prima Valentiniana, koji su zaslužni za atraktivne scenografije i kostimografije. Vinkovački lađari su u obje večeri priredili atraktivne bakljade oko igrališta, a članovi udruge Prima Valentiniana su tijekom dodjela nagrada i priznanja najboljim ekipama napravili špalir odjeveni u rimske vojnike.

Foto: Orion info

Sve je na vinkovačkom turniru proteklo na iznimno visokoj razini i u ostalim segmentima. U onom vodećem, sportskom dijelu glavno natjecanje u Senior Elite kategoriji, okupilo je snažne 3×3 ekipe iz više europskih zemalja koje se već mogu pohvaliti osvajanjem niza jakih turnira. Na kraju je, nakon iznimno napete finalne utakmice, tijesnim rezultatom 21:20 protiv momčadi Aluplastik Živinice (Bosna i Hercegovina) slavila ekipa Krupanj 3×3 iz Srbije i osvojila novčanu nagradu od 2.000 eura. Pobjednička momčad nastupila je u sastavu: Marko Lončović, Milan Milošević, Filip Pejović i Nikola Tašić.

Drugoplasiranoj ekipi pripao je iznos od 800 eura, a treće mjesto i nagradu od 400 eura u seniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa Podgorica Kodio iz Crne Gore.Zanimljivo je bilo i u juniorskoj U-19 kategoriji u kojoj su, uz žestoko navijanje, na svoje došli domaćini, ekipa Vinkovci, koja je u završnom dvoboju nadvisilarivale iz momčadi Osijek. 

Zabavni i edukativni segment također su bili bogati sadržajima. Mnogi mlađi i stariji gledatelji tijekom oba dana turnira su se između utakmica okušali u šutiranju dvica i slobodnih bacanja, a najbolji su osvojili vrijedne nagrade sponzora. Drugoga dana u poslijepodnevnim satima prvo je organiziran već tradicionalni i do sada najmasovniji Kids Day, u okviru kojega su održane edukativne radionice o osnovama i pravilima 3×3 košarke, natjecanja u šutiranju dvica i slobodnih bacanja, međusobni ogledi na pravom 3×3 igralištu i drugo. U večernjim satima organizirane su i dvije revijalne utakmice. U prvoj su snage odmjerile legende s vinkovačkih košarkaških terena, među kojima je najveća zvijezda bio gost iznenađenja Mario Kasun, nekadašnji hrvatski reprezentativac i NBA igrač. On je dodijelio i medalje mališanima u sklopu Kids Daya te dio nagrada i priznanja u Senior Elite kategoriji. U drugoj revijalnoj utakmici međusobno su zaigrale djevojke iz Vinkovaca i Slavonskog Broda. Veliki pljesak svojim su nastupom zaslužile i članice vinkovačkog Cheerleading kluba Ma&Ko.

Oduševljenje izvrsnim dvodnevnimvinkovačkim turnirom nije krioIvan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3×3 Tour 2023. “Kada smo prošle godine pokretali PRO 3×3 Tour, željeli smo kvalitetno realizirati i dobiti upravo one komponente koje su se dvije godina zaredom uspješno objedinile upravo u Vinkovcima, naravno i u nekim drugim gradovima domaćinima. To su: sjajno gostoprimstvo i gostoljubivost, tipični za Slavonce, odlična suradnja s gradskim vlastima i lokalnim partnerima i sponzorima, snažan međunarodni sastav ekipa, napete utakmice, velik odaziv djece i mladih kao budućnosti 3×3 košarke, pune tribine i luda atmosfera u publici. Nemam što drugo dodati nego – jedva čekamo iduće godine ponovno doći u Vinkovce koji postaju grad 3×3 košarke”, naglasio je Ivan Paić.

Foto:Orion info

Iznimno je zadovoljan bio i Josip Romić, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca. “Uživali smo u dvije prekrasne sportske večeri pune pozitivne energije, sportskog duha i fantastične atmosfere. Izuzetno smo ponosni što su Vinkovci od samog početka dio ove velike priče i stalna postaja sportskog događaja koji polako pomiče granice popularnosti i posjećenosti, kako na domaćoj tako i na svjetskoj razini. Vjerujem kako je publika na tribinama i pred malim ekranima s oduševljenjem pratila poteze velikih majstora 3×3 sporta, ali i fantastične utakmice naših juniora, djece i vinkovačkih legendi. Hvala Udruzi PRO 3X3 na još jednoj vrhunskoj organizaciji i svim sudionicima ovogodišnjeg izdanja PRO 3X3 Toura Vinkovci na sudjelovanju i odličnim igrama. Upućujem velike čestitke pobjednicima i – vidimo se ponovno dogodine”, zaključio je Josip Romić. 

Podsjetimo, druga sezona PRO 3×3 Toura do 12. kolovoza 2023. održava se na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Tour se nastavlja već večeras (petak) drugim dijelom slavonske mini-turneje, a peta postaja ove 3×3 karavane je Osijek, u kojemu se turnir organizira danas i sutra (petak i subota, 23. i 24. lipnja).

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Jana Sport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Vinkovcima možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura.