Bosančić: LAŽIMA I OBMANAMA SE NE IDE PRED GRAĐANE

0

VINKOVCI, Nakon što je kandidat Živog zida za vinkovačkog gradonačelnika Goran Kajkić na vlastitom Facebook profilu Kajkić Goran za Vinkovce | Facebook optužio gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića (HDZ) da dodjeljuje poslove bez javne nabave,

Primoran sam reagirati zbog pokušaja obmane naših građana s obzirom na iznesene besmislene laži na račun rada gradske uprave i mene kao gradonačelnika Vinkovaca, ” stoji u priopćenju za javnost kojeg potpisuje Ivan Bosančić.


 

LAŽ je da je ograda na mostu nabavljena direktnom pogodbom bez postupka javne nabave. Radovi na mostu ugovoreni su postupkom jednostavne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi gdje je od tri pristigle ponude odabrana najpovoljnija.

LAŽ je da su radovi ugovoreni iznad procijenjene vrijednosti. Radovi za koje kandidat Živog zida tvrdi da su preplaćeni i da se mogu ugovoriti za 250.000,00 kn, ugovoreni su za 264.350,00 kn. Ostatak ugovora o rekonstrukciji ograde starog mosta u iznosu 122.167,70 kn čine ostali obrtnički radovi koji obuhvaćaju pripremne radove, demontažu i uklanjanje, ličilačke radove te nabavu i montažu rasvjetnih tijela, a sve u skladu s troškovnikom i idejnim arhitektonskim rješenjem, koji je sastavni dio nabave,” navodi taksativno u priopćenju za javnost gradonačelnik Bosančić ističući kako se Grad se ne može voditi performansima, skečevima, pisanjima grafita, a transparentnost nije „vješanje” transparenata.

Dodaje da su gradska vrata cijelo vrijeme otvorena svim građanima te je slobodno doći i provjeriti bilo koji projekt. U gradskoj upravi svatko može zatražiti na uvid cjelokupnu dokumentaciju svih projekata, što je i zakonom predviđeno, poziva Bosančić.

U buduće se neću osvrtati na izricanje laži i obmana. Vođenje jednog grada, pogotovo velikog grada poput Vinkovaca, puno je kompleksniji posao od pisanja grafita po javnim površinama. Pred nama je izazovno vrijeme i ozbiljni projekti, nemamo vremena za isprazne priče. Samo činjenice i konkretna rješenja.

Lažima i obmanama ne ide se u kampanju po povjerenje naših građana,” zaključuje u priopćenju za javnost koje stavljamo na uvid u cijelosti.