Brzom reakcijom policijski službenici spriječili širenje požara na obiteljsku kuću

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Do dolaska vatrogasaca, policijski službenici PGP Tovarnik su poduzetim mjerama spriječili širenje požara na obiteljsku kuću te otklonili potencijalnu opasnost po život i imovinu većeg opsega.

Policijski službenik Postaje granične policije Tovarnik je 2. svibnja u 23 sata putem stacionarnog sustava za nadzor državne granice uočio da je u Ulici Marinka Petrušića u Tovarniku izbio požar na građevinskom objektu.

Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja te pozvani vatrogasci.

Policijski službenici su prvi došli na mjesto događaja te utvrdili da je požar izbio na pomoćnim zgradama u dvorištu obiteljske kuće, vlasništvo 85-godišnjaka. Kako bi spriječili širenje požara na obiteljsku kuću u blizini, policijski službenici su iz pomoćne zgrade s kuhinjskih uređaja odspojili i na sigurno mjesto izmjestili dvije plinske boce, putem FID sklopke prekinuli napajanje električnom energijom, uklonili prepreke radi olakšavanja pristupa vatrogasnim vozilima te započeli gašenje požara koristeći vrtno crijevo. Po dolasku pripadnici DVD Tovarnik i JVP Vukovar nastavili su gašenje požara koji je lokaliziran u 00,20 sati.

U jutarnjim satima policijski službenici su, u suradnji s inspektorima zaštite od požara, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan prenošenjem topline s električne žarulje na gredu krovne konstrukcije pomoćne prostorije, odakle se proširio na druge dvorišne prostorije koje su u potpunosti izgorjele.

Brzom reakcijom policijskih službenika spriječeno je daljnje širenje požara. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta prema procjeni 85-godišnjeg vlasnika iznosi više tisuća kuna izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.