Četiri prometne nesreće, od čega dvije s teže ozlijeđenim osobama

0

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda nastupili su zimski uvjeti na cestama – sve sudionike u prometu pozivamo na dodatni oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Tijekom vikenda, od 24. do 26. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije s materijalnom štetom u Bošnjacima i Starim Jankovcima, te dvije s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 24. veljače oko 17,20 sati, 20-godišnji vozač osobnog automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izlaskom iz zavoja na cesti Cerna-Andrijaševaci izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s ceste, pri čemu je 19-godišnja putnica zadobila teške tjelesne ozljede.

U subotu, 25. veljače oko 04,20 sati u Komletincima, 35-godišnja vozačica osobnog automobila na ravnom dijelu ceste prešla je s kolnika na bankinu, izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u odvodni kanal, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 13 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija u iznosu od 2,52 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za četiri vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 32 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Zbog promijenjenih vremenskih uvjeta, ponovno pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost, stanju kolnika i gustoći prometa.

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.